Μουσείο Τυπογραφείας

Μακεδονία ξακουστή… Ελλάδα ξακουστή…

Κύριε διευθυντά,
δεύτερο συλλαλητήριο του ελληνικού λαού στο Σύνταγμα μέσα σ’ ένα χρόνο.
Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ο ελληνικός λαός απ’ άκρη σ’ άκρη, ένωσε τις δυνάμεις του, σε ένα ιστορικό ξεσηκωμό, στην πλατεία Συντάγματος. Ζητά ο ελληνικός λαός, δημοκρατικά, να ερωτηθεί με δημοψήφισμα για την υπογραφή της συμφωνίας των Σκοπίων.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Αυτό το δικαίωμα διεκδίκησε ο Ελληνικός λαός. Αυτό που συγκίνησε είναι ότι από κάθε γωνιά της Ελληνικής γης από Μακεδονία, κλήρος από Νευροκόπι, Ελληνες από την υπόλοιπη Ελλάδα, νησιώτες από Κύπρο και Κρήτη και από εξωτερικό, ήλθαν να βροντοφωνάξουν ένα σύγχρονο ΟΧΙ για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κρητικοί, Χανιώτες, με σημαίες, με κατσούνες, με άλογα, οποιαδήποτε ηλικίας, ξεκίνησαν για τον μεγάλο αγώνα. Ενιωσα πολύ μειονεκτικά που εγώ, ούσα Μακεδόνισσα, δεν κατάφερα να ξεπεράσω κάποιες δυσκολίες, όπως έκαναν πολλοί και να είμαι παρούσα σε αυτόν τον ξεσηκωμό, τη θέληση του λαού για την υπεράσπιση της γλώσσας, της πατρίδας, της Δημοκρατίας.
Με κάθε μέσον, λεωφορεία, πλοία, τρακτέρ, άλογα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, όσο κι αν θέλουν να τους παρουσιάσουν λιγότερους, με σημαίες, λάβαρα, πανό, τραγουδώντας το “Μακεδονία ξακουστή” έφτασαν έξω από τη Βουλή. Το πρωί της Κυριακής, η Μητρόπολη Αθηνών, όπως άλλοτε η Αγ. Σοφία γεμάτη από πιστούς με σημαίες που τραγουδούσαν το “Μακεδονία ξακουστή”.
Ο λαϊκός αυτός ξεσηκωμός πρέπει να καρπίσει, να βοηθήσει να δοθεί η σωστή λύση και να μας διδάξει ότι η Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και σήμερα, γράφει ΙΣΤΟΡΙΑ, με αγώνες, πολλές φορές άνισους, με αίμα, με θυσίες στον βωμό της ελευθερίας, της γλώσσας, της θρησκείας της δημοκρατίας.
Οσο και αν ο ελληνικός λαός έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, τα παραμερίζει για να δώσει ακόμη έναν εθνικό αγώνα. Εναν αγώνα δίκαιο που σίγουρα θα δώσει καρπούς.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Μαριάννα Μαυροματάκη
Μακεδόνισσα

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.