Μουσείο Τυπογραφείας

Μα, μηδέν;

03 NANOΣτις μικρές ώρες του Δημοτικού Συμβουλίου(Δ.Σ.) Χανίων, όταν δηλαδή έχουν φύγει οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι (κακώς) «βγαίνουν» στη… φόρα από σπόντα ερωτήσεων ή τοποθετήσεων σημαντικές αποκαλύψεις  που αφορούν χειρισμούς έργων. Χειρισμούς που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν.

Nα μια ερώτηση που έκανε στο Δ.Σ. ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Σούδας κ. Κωστ. Φωκάς και έτσι αναδείχτηκε το παρακάτω θέμα.

Μηδέν!;
• Ρώτησε, λοιπόν, ο κ. Φωκάς τι πήρε ο Δήμος Χανίων από τις πιστώσεις των 3 εκατ. ευρώ (τελικά είναι 3,5 περίπου) που ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης ότι δόθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης για αγροτική οδοποιία του νομού Χανίων.
• Και απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος με το φυσικότερο ύφος του κόσμου ότι προσπάθησε ο Δήμος Χανίων να υποβάλλει μελέτες αλλά οι αγροτικοί δρόμοι των δημοτικών  κοινοτήτων (πρώην Καποδιστριακών δήμων) υπάγονται στο δίκτυο ΝΑΤΟΥΡΑ!
• Δυστυχώς το θέμα δεν συζητήθηκε εκτενέστερα στο Δ.Σ. Ήταν και προχωρημένη η ώρα.
• Αλλά όσοι ακούσαμε το ερώτημα του κ. Φωκά και κυρίως την απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, εκπλαγήκαμε.
• Το ψάξαμε. Και μάθαμε από αρμόδιους της Περιφέρειας που διένειμαν τα 3,5 εκατ. για την αγροτική οδοποιία του νομού ότι ο δήμος Χανίων δεν είχε υποβάλλει καμιά μελέτη! Παρότι, όπως μας έλεγε παλιός αυτοδιοικητικός οι μελέτες για τους αγροτικούς δρόμους είναι πολύ εύκολες.
• Καταλαβαίνουμε καλά; Κανείς δρόμος των πρώην Καποδιστριακών δήμων και κοινοτήτων που συνενώθηκαν με τον δήμο Χανίων δεν έχει δρόμο που να μπορούσε να χρηματοδοτηθεί;
• Η μήπως συνέβη αυτό επειδή οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Χανίων εκείνη την εποχή είχαν πολύ φόρτο εργασίας με την “φαραωνική” μελέτη των ποδηλατοδρόμων της πόλης (που ετοιμάζουν ακόμα) και δεν είχαν εντολή να ασχοληθούν και με τους αγροτικούς δρόμους των πρώην Καποδιστριακών δήμων ;
• Και πάντως αν όλοι οι αγροτικοί δρόμοι ΟΛΩΝ των τοπικών κοινοτήτων είναι ενταγμένοι στο ΝΑΤΟΥΡΑ πώς σκοπεύει ο Δήμος Χανίων να αποκαταστήσει κάποιους εξ αυτών; Μήπως αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει περισσότερο το Δ.Σ Χανίων;
• Γιατί άλλο να έχεις υποβάλλει έστω λίγες μελέτες και να πάρεις λιγότερα χρήματα και από τα Σφακιά (απορία: δεν είναι Νατούρα και πολλοί δρόμοι των Δήμων Πλατανιά, Σφακίων, Κισάμου, Σελίνου, Ακοκορώνου;) και άλλο να μην έχεις υποβάλει ΚΑΜΙΑ μελέτη και να πάρεις μηδέν χρηματοδότηση.

Μα… μηδέν ;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.