Μουσείο Τυπογραφείας

Μ. Βρετανία: O Mπόρις Τζόνσον φαβορί για την ηγεσία των Τόρις

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGAΕκτός κούρσας διαδοχής για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία στη Βρετανία βρέθηκε ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, Ρόρι Στιούαρτ, ο οποίος αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο ψηφοφοριών. Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το euronews.gr ο Στιούαρτ δήλωσε «απογοητευμένος» γιατί οι βουλευτές «δεν άκουσαν το μήνυμά του», να θέσουν το κόμματο του πολιτικά στο Κέντρο.

Τώρα αναμένονται οι δύο τελευταίες ψηφοφορίες για τους δύο τελικούς υποψηφίους για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σάτζιντ Τζαβίντ, δήλωσε ότι θα παραμείνει στον αγώνα για την διαδοχή στην ηγεσία των Συντηρητικών, αν και κατέληξε προτελευταίος στην σημερινή τρίτη ψηφοφορία.

Τα επόμενα 24 ωρα, θα κρίνουν ποιοι θα είναι οι δύο που θα διεκδικήσουν τον επόμενο μήνα τις ψήφους των περίπου 160.000 μελών του κόμματος από όλη την επικράτεια.

Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, πιθανότερος αντίπαλος του Μπόρις Τζόνσον θα είναι είτε ο Τζέρεμι Χαντ είτε ο Μάικλ Γκοβ, καθώς θεωρείται δύσκολο ο Σατζίντ Τζαβίντ να πάρει τις ψήφους του αποκλεισθέντος Ρόρι Στιούαρτ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.