Μουσείο Τυπογραφείας

Μ. Συντυχάκης: Εκδούλευση οι συνταγματικές αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση (video)

Ερώτηση Μ.Συντυχάκη για τους εργαζόμενους του Βενιζέλειου (vid)Με τη συνταγματική αναθεώρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ «βγάζει μια ακόμη εκδούλευση για λογαριασμό της αστικής τάξης και του κεφαλαίου στη χώρα μας», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, επισημαίνοντας πως οι συνταγματικές αλλαγές αποσκοπούν στη διαμόρφωση μελλοντικών κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών, χωρίς να απειλείται η κυβερνητική σταθερότητα.

Ως προς το υπερώριμο αίτημα του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας, σημείωσε πως η κυβέρνηση δικαιολογεί την ατολμία της να το κάνει πράξη με μεσοβέζικες λύσεις και διατυπώσεις του τύπου «διακριτοί ρόλοι», ενώ η στάση της ΝΔ είναι αναχρονιστική. «Ο χωρισμός του Κράτους από την Εκκλησία είναι πραγματικά ώριμος και δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκευτική πίστη, ούτε πλήττει τον λαϊκό κλήρο, τους ιερείς στην τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων με αξιοπρεπείς μισθούς, με εργασιακά δικαιώματα», είπε. Επίσης, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προσθέτει στον συνταγματικό εναγκαλισμό του Κράτους με την Εκκλησία και τον επιχειρηματικό εναγκαλισμό, μέσω του ταμείου αξιοποίησης εκκλησιαστικής περιουσίας, «νομιμοποιώντας διεκδικήσεις και εντάσσοντας στο ιερό ταμείο αμφισβητούμενες εκτάσεις».

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη «διαμόρφωση θεσμών άμεσης δημοκρατίας», επισήμανε πως σκοπεύουν στη συγκάλυψη του άκρως αντιδραστικού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί στους Δήμους και τις Περιφέρειες, οι οποίο «έχουν εξελιχθεί σε μια δεύτερη εφορία». Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ προτείνει τη συνταγματική υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίζει τους πόρους των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.