Μουσείο Τυπογραφείας

Λύση στη διένεξη για το Ελαφονήσι

Το νοικοκύρεμα της κατάσταση στο Λαφονήσι, ώστε να πάψει και η αντιδικία των δύο δήμων για τα όριά τους στην παραλία, επιθυμεί ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού.
Για το σκοπό αυτό έχει έτοιμη συγκεκριμένη πρόταση για τους δήμους. Ειδικότερα προτείνει έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων σε κάθε Δήμο για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων κάτι που σημαίνει όχι πάνω από 100-150 ομπρέλες και 200-300 ξαπλώστρες. Η πρόταση αυτή και μια σειρά από άλλες που αφορούν την βελτίωση της κατάστασης στο Λαφονήσι επρόκειτο να κατατεθεί χθες το απόγευμα από τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης στους δύο δημάρχους. Ωστόσο η συνάντηση αναβλήθηκε.

Στόχος του Φορέα είναι να δοθεί ένας τέλος στην αντιπαράθεση των δύο Δήμων για τα όρια πάνω στην παραλία του Λαφονησίου και οι δικαστικές αντιπαραθέσεις που έχουν μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια. Για αυτό το λόγο θα ζητηθεί να επικυρωθεί η αποδοχή τους με απόφαση των δημοτικών συμβουλιών. Οι προτάσεις αυτές του Φορέα, που είχαν συζητηθεί πρώτη φορά σε συνάντηση με τους δύο δημάρχους στις αρχές Ιουνίου έβρισκε σύμφωνους -στα λόγια τουλάχιστον- και τους δύο Δήμους. Σημειώνεται ότι με βάση τη νομοθεσία οι Φορείς στα Δ.Σ. των οποίων συμμετέχει η τοπική αυτοδιοίκηση, υπηρεσίες κα. έχουν την ευθύνη της διαχείρισης των περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών όπως είναι αυτές που ανήκουν στο δίκτυο Natura.

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ

Tην ίδια στιγμή η δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο δήμων συνεχίζεται αφού χθες ο Δήμος Κισάμου κατέθεσε αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής του Ειρηνοδικείου Χανίων που καλούσε το Δήμο Κισάμου να αποσύρει όλα τα ομπρελοκαθίσματα από τα θέσεις που τα τοποθέτησε φέτος και που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Καντάνου-Σελίνου. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου έχει κερδίσει με ασφαλιστικά μέτρα να μην τοποθετούνται ομπρελοκαθίσματα από το Δήμο Κισάμου στα πιο πάνω σημεία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.