Μουσείο Τυπογραφείας

Λύση μέσω επέκτασης για το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης;

Οι δυνατότητες επέκτασης του κτηρίου του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης διερευνώνται από τους τοπικούς φορείς σε μια προσπάθεια να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα της έλλειψης χώρων που αντιμετωπίζει το αρχείο.
Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σύσκεψη στο χώρο του Αρχείου με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απ. Βουλγαράκης, του Συλλόγου Φίλων του Ιστορικού Αρχείου και του προϊσταμένου του Παναγιώτη Καλαϊτζόγλου.
Στη σύσκεψη τέθηκε το πρόβλημα της έλλειψης χώρου για το ιστορικό αρχείο και οι δυνατότητες για την αντιμετώπιση του.
Όπως ανάφερε στα “Χ.Ν.” ο κ. Βουλγαράκης «υπάρχει μια πολύ παλιά μελέτη για την επέκταση του κτηρίου στο νότιο τμήμα του, στην πίσω αυλή του. Θα δούμε αν μπορεί να εφαρμοστεί, αν την εγκρίνει και η πολεοδομία και στη συνέχεια έχουμε τη θέληση ως Περιφερειακή Ενότητα να τη χρηματοδοτήσουμε. Δεν είναι μεγάλο το κόστος, μπορεί να γίνει το συγκεκριμένο έργο και να δώσει μια ανάσα στα προβλήματα του Ιστορικού Αρχείου».
Για το θέμα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων έχει αναλάβει πρωτοβουλία και για την ψηφιοποίηση μέρους του υλικού του Ιστορικού Αρχείου, κάτι που αναμένεται επίσης να προχωρήσει στο κοντινό μέλλον.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.