Μουσείο Τυπογραφείας

Λύση από το Διοικητικό Πρωτοδικείο για την κατανομή των εδρών στα Χανιά

Στις δικαστικές αίθουσες του Διοικητικού Πρωτοδικείου Χανίων θα εκδικαστεί αύριο Τετάρτη η ένσταση δημοτικών συμβούλων αναφορικά με την κατανομή των εδρών ανά δημοτική ενότητα στον Δήμο Χανίων.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για αύριο το πρωί και αφορά την ένσταση που κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Χανίων και διαβιβάστηκε στη συνέχεια στο Διοικητικό Πρωτοδικείο δύο υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που ήταν επιλαχόντες με το συνδυασμό του Αρη Παπαδογιάννη στις Δημοτικές Ενότητες Ακρωτηρίου και Χανίων. Η ένσταση αφορά την κατανομή των εδρών του συνδυασμού καθώς όπως επισημαίνουν με βάση τις ψήφους και τα ποσοστά ο συνδυασμός του θα πρέπει να έχει άλλη μια έδρα στη Δ.Ε. Χανίων (6 από 5) και άλλη μια έδρα στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου (2 από 1).
Αν τελικά ο δικαστήριο κρίνει βάσιμη την ένσταση αυτό θα προκαλέσει μια σειρά από ανακατατάξεις στην εκλογή των δημοτικών συμβούλων αφού ο συνδυασμός του Α. Παπαδογιάννη θα πάρει από μια έδρα στη Δ.Ε. Χανίων και στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου και θα χάσει αντίστοιχα δύο έδρες στη Δ.Ε. Θερίσου και στη Δ.Ε. Σούδας, τις οποίες θα καταλάβουν άλλοι συνδυασμοί που θα χάσουν από μια έδρα σε Δ.Ε. Χανίων και σε Δ.Ε. Ακρωτηρίου αντίστοιχα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.