Μουσείο Τυπογραφείας

“Λίλιθ, Εύα ή απλώς ΓΥΝΑΙΚΑ”

Εκθεση φωτογραφίας, με τίτλο: “Λίλιθ, Εύα ή απλώς ΓΥΝΑΙΚΑ” διοργανώνει ο Δήμος Χανίων από τις 15 έως τις 22 Απριλίου στο Γιαλί Τζαμισί. Τέσσερις Χανιώτες φωτογράφοι, ο Γιώργος Αναστασάκης, ο Σπύρος Ζερβουδάκης, ο Σάββας Κόης και ο Μανώλης Παπαδάκης προσπαθούν να εξερευνήσουν τη γυναικεία υπόσταση.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 15/4/2019, στις 20.00. Στα εγκαίνια θα παρουσιαστεί η παράσταση “Η απλή μέθοδος των τριών”. Πρόκειται για συλλογή τραγουδιών με αφορμή μια γυναικεία φωνή. Τραγουδάει η Μαρία Σαμπάνη, παίζουν: Γιάννης Γιαννακάκης (πιάνο) Γιώργος Πογιατζής (βιολί).
Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης περιλαμβάνει σειρά ομιλιών, παρουσιάσεων, κ.α., στον χώρο της έκθεσης και διαμορφώνεται ως εξής:
• Τετάρτη 17/4/2019, στις 18.00: Διοργάνωση ανοιχτής διαδραστικής συζήτησης, με θέμα τη σχέση της γυναίκας με το σώμα της με τη Λίνα Ψούνη, PhD., Msc., Ψυχολόγο, Γυμνάστρια, και την Ελεάννα Κοκκίνη, Ψυχολόγο Α.Π.Θ., Msc. Sport and Exercise Psychology.
• Πέμπτη 18/4/2019, στις 18.00: Σκιαγράφηση προφίλ δράστη σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση παιδιών, με τη Μαρίνα Εμμανουήλ, Ψυχολόγο παιδιών και εφήβων, ειδική σε σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων και τον Γρηγόρη Μαυριδάκη, Msc., PhD., Ψυχολόγο Γ.Π.Α.Δ.Κ.
•Παρασκευή 19/4/2019, στις 18.00: Ορχηστρικά κομμάτια με θέμα τη γυναίκα και φόντο το ηλιοβασίλεμα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων, στην πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμισί.
•Δευτέρα 22/4/2019, στις 18.00: Συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία με την Άννα Μαϊλη, Παιδίατρο, πρ. Πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου και την Αθηνά Πετράκη, Δ/ντρια Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού Δήμου Χανίων, Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Χανίων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.