Μουσείο Τυπογραφείας

Λεύκωμα για την Κρήτη

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Χατζηκωνσταντίνου: “Οταν συλλογιέμαι την Κρήτη -Ψηφίδες ιστορίας και πολιτισμού” πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ σε εκδήλωση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Στο βιβλίο αναφέρθηκαν ο φυσικός Μανώλης Δρακάκης, ο φιλόλογος Κώστας Μουτζούρης και ο δημοσιογράφος – διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων Ματθαίος Φραντζεσκάκης με συντονιστή τον δάσκαλο-συγγραφέα Γιώργο Πιτσιτάκη.
Πρόκειται για ένα λεύκωμα το οποίο ο συνταξιούχος δάσκαλος συγγραφέας έγραψε όπως είπε με βασικό κριτήριο την αγάπη του για το νησί μας στο οποίο ζει για περισσότερα από σαράντα χρόνια αν και ο ίδιος έχει καταγωγή από τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα τη Λάρισα.
Μία καλαίσθητη έκδοση πλούσια σε εικόνες και φωτογραφίες που ανατρέχουν από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της Κρήτης μέχρι σήμερα και πραγματοποιούν μια πανοραμική βόλτα στην ιστορία του τόπου και των ανθρώπων της μεγαλονήσου.
Χαρακτηριστικά σημειώνει: «Πρόκειται για ένα ιστορικό λεύκωμα που αναφέρεται στην Κρήτη. Μία διαδρομή χρονολογική όσο και τοπική. Από τη γέννηση της Κρήτης μέχρι το 2017, δηλαδή μέχρι το σήμερα», σημειώνει.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, το βιλιοπωλείο “Μικρό Καράβι”  και οι εκδόσεις Μεταίχμιο”.

Παρουσιάσεις βιβλίων
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα και μεταφραστή Αχιλλέα Κυριακίδη: “Σώμα” οργανώνουν ο Δήμος Χανίων και οι εκδόσεις Πατάκη σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο: “Το βιβλίο” σήμερα στις 8 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων. Θα μιλήσουν οι: Ευαγγελία Βογιατζάκη, δρ. Συγκριτικής Φιλολογίας, Λεωνίδας Κακάρογλου, ποιητής.
•Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Άλμα (στο τετράγωνο)” της Αντωνίας Παπαδοπούλου (εκδόσεις Ραδάμανθυς) θα γίνει αύριο Σάββατο στις 7 μ.μ. στο “Ντεμέκ Café” στο Κουμ Καπί.
Θα μιλήσουν: Σοφία Γιαννουδάκη (παιδαγωγός), Ελένη Τενεκετζή (βιβλιοπώλης, “Koukoubook”), Yukiko Takahisa (B.A. Φιλοσοφία, καθηγήτρια ιαπωνικών). Η βιβλιοπαρουσίαση θα ξεκινήσει με performance της Βιργινίας Αληζιώτη, εμπνευσμένη από ποιήματα της συλλογής.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.