Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λάθη στην πρώιμη συγκομιδή αβοκάντο

Στην πρώιμη συγκομιδή αβοκάντο έχουν προχωρήσει παραγωγοί και στα Χανιά εδώ και 15 ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες.
Πρόκειται για αβοκάντο της ποικιλίας Χάς που ωριμάζουν και έχουν τα απαραίτητα λιπαρά και τις αναγκαίες ξηρές ουσίες τον Μάρτιο και όχι τον Δεκέμβρη και τον Ιανουάριο. Επομένως οποιαδήποτε πρώιμη συγκομιδή τους σίγουρα δεν είναι κατάλληλη και αποβαίνει σε βάρος της ποιότητάς τους.
Οπως μαθαίνουμε με εξαίρεση κάποιους συνεταιρισμούς, ελάχιστοι είναι οι παραγωγοί που έχουν πάει τα αβοκάντο τους για έλεγχο σε κάποιο από τα εργαστήρια του Ινστιτούτου Ελιάς ή του Μ.Α.Ι.Χ., ώστε να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις για το αν είναι κατάλληλα ή όχι για συγκομιδή! Δεν είναι υπερβολή να τονιστεί ότι μετά τη φετινή καταστροφική χρονιά για το λάδι, πολλοί παραγωγοί προσδοκούν στο να βγάλουν κάτι από τα “σπασμένα” από τα αβοκάντο τους, ενώ για άλλους αποτελεί το βασικό και μοναδικό εισόδημα!
Είναι κρίμα ένα τόσο σημαντικό για τον νομό Χανίων προϊόν να υποβαθμίζεται από λάθη, αστοχίες και υπερβολές των ίδιων των παραγωγών…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα