Μουσείο Τυπογραφείας

Λάθη στην πρώιμη συγκομιδή αβοκάντο

Στην πρώιμη συγκομιδή αβοκάντο έχουν προχωρήσει παραγωγοί και στα Χανιά εδώ και 15 ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες.
Πρόκειται για αβοκάντο της ποικιλίας Χάς που ωριμάζουν και έχουν τα απαραίτητα λιπαρά και τις αναγκαίες ξηρές ουσίες τον Μάρτιο και όχι τον Δεκέμβρη και τον Ιανουάριο. Επομένως οποιαδήποτε πρώιμη συγκομιδή τους σίγουρα δεν είναι κατάλληλη και αποβαίνει σε βάρος της ποιότητάς τους.
Οπως μαθαίνουμε με εξαίρεση κάποιους συνεταιρισμούς, ελάχιστοι είναι οι παραγωγοί που έχουν πάει τα αβοκάντο τους για έλεγχο σε κάποιο από τα εργαστήρια του Ινστιτούτου Ελιάς ή του Μ.Α.Ι.Χ., ώστε να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις για το αν είναι κατάλληλα ή όχι για συγκομιδή! Δεν είναι υπερβολή να τονιστεί ότι μετά τη φετινή καταστροφική χρονιά για το λάδι, πολλοί παραγωγοί προσδοκούν στο να βγάλουν κάτι από τα “σπασμένα” από τα αβοκάντο τους, ενώ για άλλους αποτελεί το βασικό και μοναδικό εισόδημα!
Είναι κρίμα ένα τόσο σημαντικό για τον νομό Χανίων προϊόν να υποβαθμίζεται από λάθη, αστοχίες και υπερβολές των ίδιων των παραγωγών…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.