Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου προστάτη των Ναυτικών (φωτ.)

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε το πρωί της Τετάρτης παρά την κακοκαιρία η υπέρ αιωνόβια εκκλησία του Αγίου Νικολάου πολιούχου Σούδας η οποία από νωρίς είχε κατακλυσθεί από προσκυνητές. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός Λιονάκης. Το «παρών» έδωσε μαζί με πολλούς άλλους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Ναύτες ο Διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης Αρχιπλοίαρχος Χαράλαμπος Ζησιμόπουλος, ενώ από τον Δήμο Χανίων παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλαχάκης με σύσσωμη τη Δημοτική Κοινότητα Σούδας.

Η συνεχόμενη βροχή δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Νικολάου σε κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης και έγινε πέριξ του Ιερού Ναού με τη συνοδεία της μουσικής μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού και άγημα Ναυτών.

Η συνέχεια δόθηκε στον χώρο των εκδηλώσεων του Ναυστάθμου με επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου συμπροσευχομένων του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και άλλων κληρικών. Το «παρών» έδωσαν στρατιωτικές και πολιτικές Αρχές, ο διοικητής των Αμερικανικών ευκολιών Σούδας με άλλους αξιωματικούς, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ναυστάθμου και αρκετού κόσμου.

The Design Bar
Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.