Μουσείο Τυπογραφείας

Λαμπρή υποδοχή Ιερών Λειψάνων Τριών Ιεραρχών

Με λαμπρότητα λαός, κλήρος, Αρχές, η μουσική μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, Κρητικοπούλες και Κρητικοί από τοπικούς παραδοσιακούς συλλόγους, υποδέχτηκαν χθες το απόγευμα, δεύτερη ημέρα των πολυήμερων εορταστικών εκδηλώσεων “Χαραλάμπεια”, τα Ιερά Λείψανα  των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσόστομου.
Η παραλαβή έγινε από τον  μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, ενώ οι πιστοί έραναν συνεχώς με ροδοπέταλα τα άγια σεβάσματα που προήλθαν από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους και θα παραμείνουν στον σημαιοστολισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους για προσκύνημα μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου.
Συγκινητικά τα λόγια της ομιλίας του οσιολογιώτατου ιερομονάχου πατρός Ανθίμου από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:  «Όσοι κάνουν σχεδιασμούς στην παιδεία δείχνουν πως δεν τους ενδιαφέρει η κατά κεφαλή καλλιέργεια αλλά το κατά κεφαλή εισόδημα. Συνεχίζουμε να εγκληματούμε σε βάρος των νέων. Ξεκόψαμε τη γνώση από τη ζωή, τον έρωτα και την ομορφιά» για να αναρωτηθεί λέγοντας: «Προσφέρουμε σήμερα παιδεία αγάπης;» «Όχι», τόνισε για να επισημάνει: «Τότε πώς θέλουμε παιδεία ζωής; Αν πραγματικά θέλουμε να τιμήσουμε τους Τρεις Ιεράρχες δε χρειάζεται να το κάνουμε μέσα από ακίνδυνες τυπικές γιορτές. Απαιτείται μελέτη του έργου τους, της προσφοράς τους και κυρίως να μιμηθούμε τη στάση της ζωής τους».
Στο μεταξύ, σήμερα 30/1 θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. ομιλία του Αγιορείτου Ιερομονάχου Ανθίμου του Αγιοπαυλίτου στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους και στις 7 μ.μ. θα γίνουν βραβεύσεις συνταξιοδοτηθέντων δασκάλων και καθηγητών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.