Μουσείο Τυπογραφείας

Λ. Αυγενάκης: Να εξεταστεί η επαναφορά επιδόματος στους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Στην επαναφορά του επιδόματος ανεργίας για τους εποχιακά απασχολούμενος, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση, διαβιβάζοντας επιστολή των Εργατικών Κέντρων Κρήτης, των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης και των Σωματείων Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «το επόμενο διάστημα απολύονται ξενοδοχοϋπάλληλοι που εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις. Οι ξενοδοχουπάλληλοι έχουν πληγεί από την υπερφορολόγηση, το εισόδημά τους να έχει υποστεί μείωση και η ανεργία στον κλάδο φθάνει το 40% – 50%. Το 2014 το επίδομα ανεργίας περιορίστηκε στους 3 μήνες, ενώ οι εποχικά απασχολούμενοι δεν κατάφεραν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες τους, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία». Στην επιστολή ζητείται η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας χωρίς καμία περικοπή.

Όπως δηλώνει ο κ. Λ. Αυγενάκης: «Πρέπει άμεσα να εξεταστεί η εν λόγω πρόταση, δεδομένης της πολύ καλής πορείας τουρισμού την περίοδο που πέρασε, αλλά και των οικονομικών στόχων που πετύχαμε ως χώρα, πολύ νωρίτερα απ’ ότι είχαμε δεσμευτεί και τα πλεονάσματα που έχουμε πετύχει».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.