Μουσείο Τυπογραφείας

Κτηματολόγιο: Ποια ακίνητα κινδυνεύουν να περιέλθουν στο Δημόσιο

ktimatologioΠάνω από 170.000 ακίνητα άγνωστου ιδιοκτήτη σε όλη τη χώρα κινδυνεύουν να χαθούν φέτος και το 2020 και να περιέλθουν στο Δημόσιο, εάν δεν δηλωθούν από τους ιδιοκτήτες τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», που επικαλείται εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, ο αντίστοιχος αριθμός για την προηγούμενη διετία προσέγγιζε τα 15.000.

Και αυτό γιατί λήγουν οι προθεσμίες διορθώσεων αλλά και η δυνατότητα να δηλωθούν έστω και εκπρόθεσμα. Τα εν λόγω ακίνητα δεν έχουν δηλωθεί από κανένας και έτσι χαρακτηρίζονται «αγνώστου ιδιοκτήτη».

Για τα προγράμματα κτηματογράφησης της περιόδου 1997 – 1999 , ο χαρακτηρισμός «αγνώστου ιδιοκτήτη» προσδίδεται σε ένα ακίνητο εφόσον δεν δηλώθηκε για 15 χρόνια (τα 14 χρόνια της αρχικής προθεσμίας συν το ένα έτος της παράτασης).

Για τα προγράμματα από το 2008 και μετά, «αγνώστου ιδιοκτήτη» χαρακτηρίζονται τα ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί επτά χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου σε κάθε περιοχή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.