Μουσείο Τυπογραφείας

Κρητική φορεσιά στη νέα σειρά γραμματοσήμων

“Τα κοστούμια της Μεσογείου” είναι η θεματολογία της νέας Ειδικής Σειράς Γραμματοσήμων EUROMED που εκδίδεται κάθε χρόνο από τις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο – Ευρωμεσογειακή Ταχυδρομική Ένωση με κοινή θεματολογία, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, τα ελληνικά γραμματόσημα EUROMED εικονίζουν φέτος παραδοσιακές φορεσιές από την Ξάνθη, τα Ανώγεια της Κρήτης, το  Καστελλόριζο και τη Λευκάδα, περιδιαβαίνοντας τη χώρα από τον βορρά έως τον νότο, αναπαριστώντας την ιδιαίτερη και μοναδική πολιτιστική κουλτούρα και λαογραφία του κάθε τόπου.
Επιπλέον, για πρώτη φορά φέτος τα γραμματόσημα EUROMED συμμετέχουν σε online διαγωνισμό για την ανάδειξη του ομορφότερου γραμματοσήμου EUROMED, ο οποίος και θα ολοκληρωθεί ατις 8 Οκτωβρίου 2019.
Σημειώνεται, πως εκτός από την ειδική σειρά γραμματοσήμων κυκλοφορούν, επίσης, τευχίδια, εικονογραφημένοι φάκελλοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, αριθμημένα λευκώματα γραμματοσήμων σειράς και φυλλαράκια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.