Μουσείο Τυπογραφείας

Κρίσιμη “πινελιά”

Παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί πριν την πρώτη Κυριακή των εκλογών στα Χανιά, η εκλογή δημάρχου δεν εξελίχθηκε σε μια χαμηλών τόνων διαδικασία.
Σε αυτό συντέλεσαν σε μεγάλο βαθμό και οι κομματικές και άλλες παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής, που μόνο κακό κάνουν στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος έχει πρωτίστως ανάγκη να ισχυροποιηθεί.
Επί της ουσίας, τα “κουκιά” είναι μετρημένα από την πρώτη Κυριακή. Οι έδρες μοιράστηκαν και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.
Αύριο όμως, οι Χανιώτες θα επιλέξουν τον άνθρωπο που θ’ αναλάβει να συνθέσει την ομάδα που θα ανεβάσει την πόλη μας επίπεδο. Επιλέγουν τον “προπονητή” μιας “dream team” που θα πρέπει να παίξει… μπάλα σε κορυφαίο επίπεδο για να φτάσουν τα Χανιά εκεί που τους αξίζει.
Σε αυτή τη διαδικασία της υποχρεωτικής σύνθεσης λοιπόν, οι Χανιώτες  στελέχωσαν την ομάδα την πρώτη Κυριακή και πλέον πάνε για την τελευταία, αλλά βασική “πινελιά”.
Αυτή την κρίσιμη ώρα λοιπόν, τα λόγια είναι περιττά.
Οι πολίτες σκέπτονται, ζυγίζουν και αποφασίζουν. Αυτοί ξέρουν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.