Μουσείο Τυπογραφείας

Κορυφαίοι αθλητές το Σάββατο στα Χανιά για το μίτινγκ “Χανιά 2017”

DSCN8376Μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στίβου στη χώρα η 7η διεθνής αθλητική συνάντηση “Χανιά 2017” αφιερωμένη στη μνήμη της Ελενας Βενιζέλου πραγματοποιείται το Σάββατο 20 Μαϊου στο Εθνικό Στάδιο Χανίων με διοργανωτή τον Γ.Σ. “Ελ. Βενιζέλος”.
Με την ευκαιρία αυτή παραχωρήθηκε την Παρασκευή συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Χαλέπα” που είναι και ο επίσημος χορηγός φιλοξενίας. Οι αγώνες που είναι υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, θα ξεκινήσουν στις 15.00 ενώ η επίσημη τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί στις 16.45. Από το πρωί στις 11.00 πάντως θα ξεκινήσουν οι αγώνες των αναπτυξιακών ηλικιών που περιλαμβάνονται και αυτές στη διοργάνωση.
Αρχικά ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης τόνισε ότι το “Χανιά 2017” αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του κλασσικού αθλητισμού και κάλεσε τους Χανιώτες να την παρακολουθήσουν.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Χανίων υπεύθυνος για τον αθλητισμό Νικόλαος Βλαζάκης δήλωσε ότι ο Δήμος στηρίζει την διοργάνωση που αναβαθμίζει τον χανιώτικο στίβο, χαρακτήρισε τον Γ.Σ. “Ελ. Βενιζέλος” από τα κορυφαία σωματεία της χώρας και επεσήμανε ότι η παρουσία στο πρόγραμμα αγώνων για μικρές ηλικίες δείχνει την ευαισθησία των διοργανωτών.
Η υπεύθυνη χορηγιών της χρυσού χορηγού της διοργάνωσης ΑΝΕΚ Lines Αννα Νικολακάκη στάθηκε ιδιαίτερα στην προσωπικότητα και την τεράστια προσφορά της Ελενας Βενιζέλου που χάρη σε αυτήν δημιουργήθηκε και το Εθνικό Στάδιο Χανίων.
Ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου “Χαλέπα” Κώστας Χρύσανθος δήλωσε ότι το ξενοδοχείο με πολύ χαρά και υπερηφάνεια έχει αναλάβει τη φιλοξενία των αθλητών και ευχήθηκε να γευθούν την κρητική φιλοξενία όπως φημίζεται.
Εκ μέρους των προπονητών του χανιώτικου συλλόγου ο προπονητής ρίψεων Γιώργος Μήλιος κάλεσε τους Χανιώτες να παρακολουθήσουν τους αγώνας αφενός για να δουν τις προσπάθειες μικρών και μεγάλων αθλητών και αφετέρου να διαπιστώσουν ότι “ο αθλητισμός είναι κάτι άλλο από αυτό που βλέπουμε να διαδραματίζεται τον τελευταίο καιρό στα ελληνικά γήπεδα”
Ο αθλητής των 400 μ. του Γ.Σ. “Ελ. Βενιζέλος” Δημήτρης Γκράβαλος έδωσε ένα μεγάλο μπράβο τους υπεύθυνους της ομάδας και τους τοπικούς φορείς για την προσπάθεια που κάνουν και υποσχέθηκε θέαμα και μεγάλες επιδόσεις εκ μέρους των αθλητών.
Στη συνέχεια ο Πολυχρόνης Σημαντηράκης πρόεδρος του ΝΠ του Δήμου Πλατανιά είπε ότι ο Δήμος ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του συλλόγου καθώς πιστεύει βαθιά στις αξίες του αθλητισμού. Για να μπορέσουν οι Χανιώτες αθλητές να αγωνισθούν στην έδρα του συναγωνιζόμενοι κορυφαίους Ελληνες και ξένους πρωταθλητές.
Ο πρόεδρος του Γ.Σ. “Ελ. Βενιζέλος” Γιώργος Γιατρουδάκης αφού καλωσόρισε αθλητές και προπονητές τόνισε ότι το “Χανιά 2017”, που για 7η συνεχή χρονιά έχει την χαρά να διοργανώνει ο σύλλογος, είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός και αυτό φαίνεται και από τα ΜΜΕ εκτός Κρήτης που το καλύπτουν. “Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια για την διοργάνωση που είναι ένα κομμάτι της αθλητικής μας οικογένειας. Ξέρετε ότι ο σύλλογος μας πρωταγωνιστεί και είναι ο κορυφαίος στη χώρα και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μία ανάλογη οργάνωση όλων των φορέων. Ηταν ηθική μας υποχρέωση να διοργανώσουμε ένα τέτοιο αγώνα που δεν βασίζεταια στην παρουσία μόνο μεγάλων αθλητών αλλά και μικρότερων ακόμα και από το Δημοτικό. Για να έχουν τα παιδιά αυτά ένα κίνητρο. Καλούμε λοιπόν τον κόσμο να παρακολουθήσει τα μεγάλα αυτά ονόματα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιατρουδάκης που στη συνέχεια έκανε αναφορά στους σημαντικούς αθλητές που θα λάβουν μέρος και ευχαρίστησε τους χορηγούς.
Μοναδικό πρόβλημα τέλος η συνεχιζόμενη απεργία στα πλοία που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν κάμποσες ακυρώσεις αθλητών αφού δεν γινόταν να βρεθούν ειδικά αυτή την περίοδο αεροπορικά εισιτήρια για όλους. Πάντως τα πρωτοκλασάτα ονόματα αναμένεται να είναι όλα στο Εθνικό Στάδιο το Σάββατο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.