Μουσείο Τυπογραφείας

Κοπές πίτας από συλλόγους στα Χανιά

Χειμερινοί κολυμβητές στη Νέα Χώρα

Την βασιλόπιτα τους. την οποία ευλόγησε ο εφημέριος της Ενορίας του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης, πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Σαπουνάκης, έκοψαν χθες το μεσημέρι μέλη και φίλοι του συλλόγου των χειμερινών κολυμβητών «Ο Χάρακας».
Το “παρών” έδωσαν ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ευτύχης Δαμιανάκης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι οι οποίοι ευχήθηκαν στους τολμηρούς κολυμβητές χρόνια πολλά, καλή χρονιά με καλές θάλασσες και ευχάριστες βουτιές.
Στην ιστορία του συλλόγου που αριθμεί 50 μέλη (από 3 ως και 70 ετών!), αναφέρθηκαν ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο ταμίας, Αριστοτέλης Παρασκάκης, Χαρίλαος Ξυφανταράκης και Δημήτριος Αγγελάκης.

30 χρόνια Οικολογική Πρωτοβουλία

Τα τριάντα χρόνια της γιόρτασε η “Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων” η δραστήρια περιβαλλοντική οργάνωση που χθες έκοψε την πίτα της. Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκε το ημερολόγιο της οργάνωσης και το μέλος της Φώτης Ποντικάκης αναφέρθηκε στην πορεία της όλα αυτά τα χρόνια. «Η “Ο.Π.” ξεκίνησε το 1989 φέρνοντας πρώτη την ανακύκλωση στα Χανιά και δίνοντας το παράδειγμα που ακολουθήθηκε έπειτα από το Δήμο αλλά παράλληλα συμμετείχε σε όλες τις αγωνιστικές μάχες για να μην ξεπουληθούν και τσιμεντοποιηθούν οι Αγιοι Απόστολοι, ενάντια στις καταστροφικές τουριστικές επιχειρήσεις στη Μ. Τοπλού, προώθησε τη βιολογική γεωργία και την υγιεινή διατροφή κα. Σήμερα που το ζήτημα της κλιματικής κρίσης θεωρείται το κορυφαίο στον πλανήτη δυστυχώς η χώρα μας κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που έπρεπε, στηρίζει την εξόρυξη υδρογονανθράκων» τόνισε ο κ. Ποντικάκης. Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε και ο δημ. Σύμβουλος κ. Γιάννης Σαρρής.

Εθελοντές αιμοδότες

Την πίτα του, την οποία ευλόγησε ο επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός με πολλούς κληρικούς, έκοψε χθες σατ “Κανάρια” ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Νομού Χανίων ‘Άγιος Ιωάννης”.
Την εκδήλωση παρουσίασε η φιλόλογος Βίκυ Κόλλια, η οποία και αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Αιμοδοτών και πραγματοποιεί τουλάχιστον δύο αιμοδοσίες τον μήνα σε όλο τον Νομό σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Χανίων και σε περιοχές ακόμα εκτός πόλης».
Η πρόεδρος του συλλόγου Δέσποινα Ροδουσάκη δήλωσε ότι « Τη χρονιά που πέρασε πραγματοποιήσαμε 21 οργανωμένες εθελοντικές αιμοδοσίες και συγκεντρώσαμε 645 φιάλες αίμα καθώς και 193 βλαστοκύτταρα που αποστείλαμε στη δημόσια Τράπεζα Ηρακλείο».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.