Μουσείο Τυπογραφείας

“Κόντρα” για την κολύμβηση στον Κουρνά

» Διάσταση απόψεων διαπιστώνεται ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή Αποκορώνου και τους καταστηματάρχες του Κουρνά για το θέμα της απαγόρευσης της κολύμβησης στη λίμνη.
Ο Δήμος τονίζει ότι θα πρέπει να μπουν κανόνες στον τρόπο διαχείρισης της λίμνης και του υδάτινου δυναμικού και ζητά την απαγόρευση της κολύμβησης, αφού το νερό του Κουρνά χρησιμοποιείται για ύδρευση. Από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν ότι οι επισκέπτες της περιοχής έρχονται στη λίμνη για να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, το μπάνιο τους και εμφανίζονται κάθετα αντίθετοι με την επιβολή οποιοσδήποτε τέτοιας απαγόρευσης.   Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής σύσκεψης που κάλεσε ο Δήμος με τους καταστηματάρχες του Κουρνά, όπου επιβεβαιώθηκε η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές. Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή δείχνει αποφασισμένη να μπει μια σειρά στο θέμα της διαχείρισης των νερών του Κουρνά. Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν από τον Δήμο, αφενός πρέπει να εκλείψουν τα φαινόμενα υπεράντλησης νερού (που παρατηρούνται τα καλοκαίρια) και αφετέρου να τηρηθούν οι στοιχειώδεις κανόνες που προβλέπονται για το νερό ύδρευσης: «Δεν μπορεί ο κόσμος να κάνει μπάνιο και μετά το ίδιο νερό να προσφέρεται για πόσιμο», σημειώνουν χαρακτηριστικά…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.