Μουσείο Τυπογραφείας

«Κοκκίνισαν» τα Χανιά

«Κοκκίνισαν» και φέτος τα Χανιά από Άγιους Βασίληδες και ξωτικά που πλημμύρισαν τους δρόμους για καλό σκοπό στο πλαίσιο του 8ου «Santa Run». Η μεγάλη γιορτή, που διοργανώθηκε και φέτος με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Μεγαλόχαρη» και «Ορίζοντας», τέσσερις φορείς που φροντίζουν παιδιά με αναπηρία ή νεοπλασματικές ασθένειες, ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης από την αυλή του 1ου Γυμνασίου Χανίων στο κέντρο της πόλης.

Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, εκατοντάδες Άγιοι Βασίληδες, κάθε ηλικίας, αλλά με κοινό τόπο την εορταστική διάθεση και τη θέληση να βοηθήσουν παιδιά της πόλης, συγκεντρώθηκαν στο σχολείο όπου είχε προγραμματιστεί το πρώτο ραντεβού.

Λίγο αργότερα στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι με ζωντανή μουσική, από παραδοσιακές μελωδίες μέχρι ροκ ήχους, και βέβαια πολύ χορό.

Γύρω στις 3 δόθηκε το σύνθημα για την έναρξη της μεγάλης «κόκκινης» πορείας στους δρόμους της πόλης. Φέτος το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι Άγιοι Βασίληδες και τα ξωτικά επικεντρώθηκε στην παλιά πόλη και το Κουμ Καπί.

Σφυρίχτρες και χριστουγεννιάτικα τρίγωνα έδιναν τον ρυθμό, ενώ από μεγάλα ηχεία που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της διαδρομής ακούγονταν δυνατά μουσική.

Καταστήματα της πόλης υποστήριξαν τη γιορτή προσφέροντας δωρεάν κεράσματα στους συμμετέχοντες.

Η χριστουγεννιάτικη πορεία αφού πέρασε από το Κουμ Καπί κινήθηκε παραλιακά στο παλιό λιμάνι. Στην πλατεία πίσω από το Γιαλί Τσαμισί στήθηκε ένα ακόμα γλέντι με κρητικά με τους Άγιους Βασίληδες να πιάνουν τον χορό, με τους χορευτές να σχηματίζουν μεγάλους κύκλους.

Στη συνέχεια το γλέντι μεταφέρθηκε στο κεντρικό τμήμα της παλιάς πόλης και κορυφώθηκε με ένα μεγάλο street party.

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως και τα προηγούμενα χρόνια όλα τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τις συμμετοχές του κόσμου θα διατεθούν για τους φορείς των Χανίων που βοηθάνε παιδιά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.