Μουσείο Τυπογραφείας

Κοινωνική Πολιτική και… αόρατοι άνθρωποι

Κρύο, θυελλώδεις άνεμοι χθες στην πόλη, υπό την σκιά της πανδημίας.
Κι όμως στην παραλία του Κουμ Καπί ένας άνθρωπος έχει βρει στέγη δίπλα στο… δρόμο.
Μια κουβέρτα πάνω σε καναπέ, ένας αυτοσχέδιος αντι-ανεμικός σάκος για να… κόβει τον αέρα, κάποια τρόφιμα, “προφυλάσσουν” τον πολίτη που κοιμάται τις τελευταίες μέρες σε εκείνο το σημείο.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων για το περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και την ανακούφιση των συμπολιτών μας από τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα, γίνεται λόγος για «24ωρη φύλαξη του καταφυγίου αστέγων, προμήθεια φαγητού και τις βραδυνές ώρες που δεν καλύπτεται η σίτιση από τα συσσίτια».

Επίσης στην ιστοσελίδα του δήμου, αναφέρεται ότι «για την αποτροπή έκθεσης των αστέγων σε κίνδυνο, εξ’ αιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και των δυσμενών καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ο Δήμος μεριμνά για την φιλοξενία τους σε ειδικά διαμορφωμένους θερμαινόμενους δημοτικούς χώρους οι οποίοι λειτουργούν σε 24ωρη βάση».

Εφαρμόζονται επί της ουσίας όσα επικοινωνεί το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων για τους αστέγους ή πρόκειται για… αόρατους ανθρώπους ;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.