Μουσείο Τυπογραφείας

“Κλείνουν” τα ψηφοδέλτια για τον Δήμο Χανίων

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι συνδυασμοί για τις εκλογές της 26ης Μαίου, με όλους τους υποψήφιους δημάρχους να δηλώνουν στα “Χ.Ν.” ότι τα ψηφοδέλτια τους είναι σχεδόν συμπληρωμένα και “πανέτοιμα”.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέων συμπλεύσεων ανάμεσα στους υπάρχοντες συνδυασμούς, όλοι οι υποψήφιοι απορρίπτουν κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο προεκλογικά, ωστόσο όλοι μιλούν για αναγκαία συνεργασία την επομένη των εκλογών. Παρ’ όλα αυτά, οι φήμες και η σεναριολογία καλά κρατούν.

Ειδικότερα οι υποψήφιοι (σε αλφαβητική σειρά), μας δήλωσαν τα εξής:

αρχοντακησ• Γ. ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ: «Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο έχουμε ανακοινώσει το μεγαλύτερο μέρος του και μένουν 2-3 θέσεις που θα τις ανακοινώσουμε το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» λέει ο Γρηγ. Αρχοντάκης. Αναφορικά με ενδεχόμενη νέα συνεργασία, ο κ. Αρχοντάκης απαντάει πως «έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και να προέκυπτε κάποια συζήτηση, δεν είναι εφικτό».

bamboykas• Τ. ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ: Ετοιμο είναι το ψηφοδέλτιο των “Ενεργών Πολιτών” του Τάσου Βάμβουκα με τον νυν και υποψήφιο δήμαρχο να τονίζει ότι η παράταξή του θα συμμετέχει πέρα από το κεντρικό και στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Ενότητας Χανίων. Αναφορικά με ενδεχόμενη προεκλογική συνεργασία με άλλο συνδυασμό ο κ. Βάμβουκας σχολίασε πως «παρότι είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και προεκλογικά και μετεκλογικά, δεν βλέπω να υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Ο συνδυασμός μας είναι πανέτοιμος για τις εκλογές της 26ης Μαΐου».

βουρλακησ 2• Ν. ΒΟΥΡΛΑΚΗΣ: «Εχουμε 75 υποψηφίους ήδη για το Δήμο Χανίων, και είχαμε πολύ παραπάνω ενδιαφέρον. Εχουμε ήδη καταλήξει σε πολλές τοπικές κοινότητες όπου θα έχουμε ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”» λέει ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Ν. Βουρλάκης. Αναφορικά με τυχών σύμπλευση με άλλο συνδυασμό ο κ. Βουρλάκης λέει πως «έχουμε κάνει πλατύ άνοιγμα και σε άλλους χώρους όπως φαίνεται και από το ψηφοδέλτιο μας. Δεν μας εκφράζουν τα άλλα ψηφοδέλτια που έχουν άλλη λογική για την τοπική εξουσία».

Δαμιανάκης• Ε. ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ: «Ηδη έχει ανακοινωθεί ένας σημαντικός αριθμός υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, το κοινωνικό και επαγγελματικό “αποτύπωμα” των οποίων αποσαφηνίζει το στίγμα μας, το πώς βλέπουμε την Αυτοδιοίκηση και πώς επιθυμούμε να εργαστούμε την επόμενη μέρα για το σύνολο του Δήμου μας. Οι αποφάσεις ευθύνης, η συλλογική δουλειά και η πορεία με ενότητα αποτελούν σημαντικούς παράγοντες, πάντα με το βλέμμα μπροστά» λέει ο Ε. Δαμιανάκης, συμπληρώνοντας ότι μέρα με την ημέρα λαμβάνει πολύ θετικά μηνύματα από τους πολίτες των Χανίων κάτι που αποτυπώνεται και στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του.

papadogiannhs• Α. ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Είμαστε πανέτοιμοι, με συμπληρωμένα τα ψηφοδέλτια 100%, ενώ θα συγκροτήσουμε υποψηφιότητες και στα τοπικά συμβούλια» τονίζει ο κ. Αρης Παπαδογιάννης επικεφαλής του συνδυασμού “Η Απάντηση… τα Χανιά μας”. Για ενδεχόμενη συμπόρευση με κάποιον άλλο συνδυασμό ο κ. Παπαδογιάννης λέει πως «ο στόχος μας είναι ο συνδυασμός μας να καταγράψει τη μεγαλύτερη δύναμη που μπορεί, εκεί έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση και σημασία. Μετά την πρώτη Κυριακή, με δεδομένο το θεσμικό πλαίσιο του “Κλεισθένη” είμαστε ανοικτοί σε κάθε μορφής συνεργασία με όλες τις δημοτικές παρατάξεις και όλους τους δημοτικούς συμβούλους».

s_rizos• Σ. ΡΙΖΟΣ: «Εχουμε παρουσιάσει 44 υποψηφίους ήδη και το ψηφοδέλτιο μας διευρύνεται συνεχώς. Τα κυρίαρχα κόμματα εξουσίας βρίσκονται σε κρίση, έχουν διαλύσει τα “μπλοκ” εξουσίας για αυτό έχουμε και πολλούς υποψηφίους από τους ίδιους πολιτικούς χώρους, για αυτό έχουμε το “μωσαϊκό υποψηφιοτήτων.” Η “Ανταρσία στα Χανιά” αντιμάχεται το σύστημα των μνημονίων που γεννά, φασισμό, διακρίσεις, ανάπτυξη για τους λίγους, δεν μπαίνουμε σε λογικές οικονομικής και πολιτικής συνδιαλλαγής» δήλωσε ο κ. Σ. Ρίζος.

σαρρης• Γ. ΣΑΡΡΗΣ: «Αυτόνομη» με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του θα είναι η πορεία του συνδυασμού “Πρωτοβουλία Πολιτών. Πρώτα ο Ανθρωπος” του Γιάννη Σαρρή. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως σε μεγάλο βαθμό έχει συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιό του, ενώ ο συνδυασμός θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο και στη Δημοτική Ενότητα Χανίων. Για πριν τις εκλογές ο κ. Σαρρής δεν βλέπει κάποια συνεργασία με άλλο συνδυασμό.

σημανδηράκης• Π. ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗΣ: «Συνεχίζουμε με τους συνεργάτες μου δυναμικά και αυτόνομα για τις εκλογές της 26ης Μαΐου, ακολουθώντας την πορεία που ξεκινήσαμε εδώ και μερικούς μήνες χωρίς προσχωρήσεις, μετεγγραφές και ανακυκλώσεις» ανέφερε ο κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης. Ο συνδυασμός “Για τα Χανιά” σε μεγάλο βαθμό έχει ολοκληρώσει την στελέχωση του ψηφοδελτίου του.

tsouxlarakis Θ. ΤΣΟΥΧΛΑΡΑΚΗΣ: Ανακοινώσεις μετά την Τρίτη του Πάσχα σχετικά με την πορεία του συνδυασμού του πρόκειται να κάνει ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης 4Δ (Δημοκρατική, Δημιουργική, Δυναμική Δραστική Ενωτική Αμεση Παρέμβαση) Θρασύβουλος Τσουχλαράκης.
Οπως μας ανέφερε, την Μ. Πέμπτη, πρόκειται να συνεδριάσει η 15μελής Επιτροπή της δημοτικής κίνησης 4Δ όπου θα παρθούν αποφάσεις. «Είναι δεδομένες οι αποφάσεις που θα πάρουμε σχετικά με την πορεία την δικιά μας αλλά και οποιεσδήποτε άλλες επικοινωνίες έχουν γίνει, χωρίς να σημαίνει όμως τίποτα αυτό» σχολίασε σχετικά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.