Μουσείο Τυπογραφείας

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αποκλεισμό των εθνικών οδών

agrotesΤην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αποκλεισμό των εθνικών οδών καθημερινά από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα πήρε απόφαση το Πανελλαδικό των Μπλόκων.

Στη συνάντηση που έγινε στη Θεσσαλία πήραν μέρος 20 εκπρόσωποι αγροτικών μπλόκων και από τα Χανιά ο πρόεδρος της “Ενωτικής Ομοσπονδίας” κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης.

Για το αν στα Χανιά θα γίνεται επίσης δίωρο μπλόκο καθημερινά από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα θα γίνει σύσκεψη των αγροτών της “Ενωτικής Ομοσπονδίας”  στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας.

Πάντως οι αγρότες συμφώνησαν στο να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.

Στην ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων αναφέρονται τα εξής: « Οι αγωνιζόμενοι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου στο ύψος των Μεγάλων Χωραφιών, διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που τους ξεκληρίζει.
Στην συνέχεια ακολούθησε γλέντι αλληλεγγύης ενώ διαβάστηκαν κείμενα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες από εκπροσώπους σωματείων και συλλόγων. Στο μπλόκο παρευρέθηκαν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Νίκος Βουρλάκης υποψήφιος στο δήμο Χανίων, Νικήτας Μελισσάκης υποψήφιος στο δήμο Αποκορώνου, Δημήτρης Ανθούσης υποψήφιος στο δήμο Πλατανιά, Γιώργος Φραγκιουδάκης υποψήφιος στο δήμο Κισσάμου και Γιώργος Γεωργιλάκης στο δήμο Σελίνου.
Παράλληλα, σήμερα πραγματοποιήθηκε πανελλαδική σύσκεψη που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στη Νίκαια της Λάρισας, στην οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ταυτόχρονο ενιαίο πανελλαδικό κλείσιμο κεντρικών εθνικών δρόμων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αποφασίστηκε ακόμα η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων που ήδη υπάρχουν σε όλη τη χώρα, αλλά και να στηθούν νέα μπλόκα ενώ παράλληλα θα ζητηθεί συνάντηση με την κυβέρνηση. Στη σύσκεψη παρευρέθηκε ο Μανούσος Σταυριανουδάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων.
Αύριο Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στις 4μμ θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΑΣΝΧ στο μπλόκο για να αποφασίσει τους τρόπους κλιμάκωσης του αγώνα το επόμενο διάστημα.
Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμηνύουμε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.