Μουσείο Τυπογραφείας

Κύριε υπουργέ, «πόσο τέλειος είστε»;

blogΔεν αποτελεί δα και είδηση η νέα επίθεση Πολάκη σε βάρος δημοσιογράφων. Στον μέσο Ελληνα σίγουρα δεν προκάλεσε καμία αίσθηση. Λίγο γέλιο ίσως, καθώς έχει καταντήσει πλέον γραφικός.
Εκφανση κι αυτός του νεοελληνικού κοινοβουλευτισμού όπως αυτός διαμορφώθηκε μέσα από τη ρητορική των μνημονιακών ετών.
Οι δημοσιογράφοι προφανώς και δεν κινδυνεύουν από τον Πολάκη. Ούτε θα τους δείρει, ούτε θα τους χώσει «τρία μέτρα κάτω από τη γη» όπως παλαιότερα είχε απειλήσει. Δεν είναι κάτι ανώτερο ο Πολάκης από τους δημοσιογράφους όσο κι αν θέλει να το πιστεύει. Πολίτης είναι όπως όλοι μας.
Η διαφορά του από τους δημοσιογράφους, είναι ότι αυτοί κρίνονται καθημερινά. Από αναγνώστες, ακροατές και τηλεθεατές. Κρίνονται γι’ αυτά που γράφουν και λένε δημόσια. Αυτή είναι η δουλειά τους. Μια διαρκής έκθεση στην κριτική.
Αντίθετα, η δουλειά του κ. Πολάκη και των άλλων πολιτικών, κρίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Για να κριθεί όμως, προϋπόθεση είναι να δημοσιοποιηθεί πρώτα. Να παρουσιαστεί μέσω του Τύπου. Να τεθούν ερωτήματα και να δοθούν απαντήσεις. Αν τώρα το ερώτημα είναι «πείτε μας πόσο τέλειος είστε», τότε προφανώς και δεν είναι δημοσιογράφοι, αλλά κατοικίδια· κουλούκια, για να το πούμε και στη ντοπιολαλιά του πολιτικού μάρκετινγκ που ακολουθεί πιστά ο υπουργός.
Αυτό όμως που κινδυνεύει από τέτοιες συμπεριφορές είναι κάτι πολύ σοβαρότερο από τη σωματική ακεραιότητα ή την ψυχική υγεία μιας δημοσιογράφου – θύματος του υπουργικού ενοχικού θυμού.
Καταλαβαίνουν πολύ καλά και ο κ. Πολάκης και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ ποιος είναι ο κίνδυνος. Καταλαβαίνουν τι νομιμοποιούν με αυτές τις συμπεριφορές. Καταλαβαίνουν σε ποιους έχουν στρώσει το… χαλί. Κι αυτούς δυστυχώς, οι δημοσιογράφοι -πάλι- θα τους αντιμετωπίσουν, όταν οι υπόλοιποι θα έχουν βρει τη δική τους “Ραφήνα” για να ιδιωτεύσουν.

1 σχολιο

  • [Καγιαλές] ~ 1 Φεβρουαρίου 2019 ~ 16:42 ~ Απάντηση

    Αξιότιμε κύριε,δυστυχώς για μια ακόμη φορά δικαιώνεται ο Τσώρτσιλ ,όταν έλεγε :”Οι λαοί έχουν πάντοτε τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν”.Σαν χανιώτες δεν θα θέλαμε ένας συντοπίτης μας να το επιβεβαιώνει στην πιό αρνητική του μορφή.Σίγουρα θα θέλαμε περισσότερη ανωτερότητα,ανθρωπιά και ευγένεια(γιατί όχι και καλοσύνη) αντί αυτής της μορφής το ψευτονταϊλίκι που μας προσβάλλει συλλήβδην(μπορεί ο κ.υπουργός να μάθει τι σημαίνει παλληκαριά στο πεδίο της τιμής αν διαβάσει πως τίμησε την Κρήτη ο Μανώλης Μπικάκης).Αν αναλογιστούμε τι κοινοβουλευτικούς άνδρες έχει βγάλει στο παρελθόν ο τόπος μας πρέπει να ντρεπόμαστε για τις επιλογές μας και για το κουτόχορτο που καταναλώσαμε.Το ερώτημα είναι πως φθάσαμε σε τούτο δω τον τόπο του πατριωτισμού ,της τιμής ,του φιλότιμου και της λεβεντιάς να ξεπέσουμε τόσο χαμηλά….Με εκτίμηση

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.