Μουσείο Τυπογραφείας

ΛOΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κυρίαρχη η Κίνα στις παγκόσμιες αγορές

Για να αναφερθεί στις σύγχρονες ειδήσεις ότι η τροφοδοσία των ευρωπαϊκών αγορών με κινεζικά προϊόντα θα αυξάνεται συνεχώς τόσο στα Βαλκάνια όσο και σε  ολόκληρο τον κόσμο.
Οπως και στη χώρα μας, όπου από χρόνια ήδη, κατέχει το μεγάλο μας λιμάνι. Ενώ, γύρω από αυτό, καθώς και γύρω από τις νότιες περιοχές του Λυκαβηττού έχουν εξαγορασθεί μεγάλης αξίας, ακίνητα, για έλεγχο αυτής της τόσο σημαντικής περιοχής.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ
Όμως πριν χρόνια το 1907 εισέβαλε στο Βελιγράδι και προσέλαβε τον καθηγητή Nicholay  Stram για να πραγματοποιήσει μελέτες για την πλωτή όδευση Μοράβα Βαρντόρ Αξιού. Ενώ το 1973 ξαναέδεσε  το ζήτημα μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ. Όμως τον ίδιο χρόνο ο Milan Bazevic, της ολοκληρωμένης διαχείρισης του ποταμού Μοράβα και της κατασκευής πλωτής όδευσης από τον ποταμό Δούναβη στο Αιγαίο το ξαναέθεσε, με υπογραφή πρωτοκόλλων κατανόησης για την υλοποίηση σχεδίου υποδομών στα Βαλκάνια, ως τη σημερινή κρίση των Σκοπίων, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας.

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αυτός ο στόχος έχει προσχεδιαστεί αμερικανικά και γερμανικά για την αξιοποίηση των μεγάλων γεωστρατηγικών σχεδίων της Αμερικής, η οποία έχει στοχεύσει για πολύτιμα μεταλλεύματα. Αλλά και για περικύκλωση – ελέγχου της Θεσσαλονίκης.
Για να αναφερθεί ότι η τροφοδοσία των ευρωπαϊκών αγορών με κινεζικά προϊόντα θα αυξάνεται συνεχώς, τόσο στα Βαλκάνια, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο και ειδικά σε χώρες της βόρειας και νότιας Μεσογείου, έως τις υποσαχάρειες περιοχές ως κάτω στην Αβησσυνία με τις Διεθνείς εξαγορές, που επιβάλλουν πλέον νέα δουλεία…..

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ;
Όμως, αυτές οι σημαντικές κατακτήσεις της κινεζικής και Αμερικανικής επικυριαρχίας αποδείχθηκαν επικίνδυνες και στον τομέα  των δικών μας ελληνικών κρίσιμων οικονομικών συνεπειών με την πτώση του χρηματιστηρίου μας και των τραπεζικών αποδυναμώσεών μας.
Για να φθάσουν τώρα οι δικοί μας επικοινωνιακοί φορείς με έκτακτη ανακοίνωση να υποστηρίζουν ότι: «Μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις εγκαταλείπουν τη χώρα μας για να φθάσουμε σε σκηνές αργεντινής…. με κοινωνική αναστάτωση και λεηλασίες…» κυρίως τώρα  που λέγεται ότι ο πρωθυπουργός θα κρατικοποιήσει τις Ελληνικές Τράπεζες.

ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ  Ε.Ε. ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ;
Όμως, η Ιταλική πλευρά αναγγέλλει την ευρεία οικονομική αστάθεια στις ερχόμενες εκλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία υποστηρίζεται ότι θα οδηγηθεί στην τελική διάλυσή της.
Με την κυρία Μέρκελ να έχει οδηγηθεί στην πλήρη αδυναμία της να ελέγξει την οικονομική σταθερότητα για να λέγεται ότι συμβούλευσε τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη  Τσίπρα να οδηγηθεί η χώρα μας σε εκλογές το Νοέμβριο, όπως θεωρούν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά, και από την ποσοτική διαφορά πρόθεσης ψήφου.
Με την παγκοσμιοποίηση στο βιβλίο του Νίκου Κοτζιά που θεώρησε την ολότητα χαρακτηριστικών τα οποία βρίσκονται σε μια ασύμμετρη σχέση μεταξύ τους… με αλλαγή του κυβερνοχώρου.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
Τέλος, θα αναφερθούμε στη συνεχιζόμενη παγκόσμια κρίση του Χριστιανισμού – και ιδιαίτερα  της Ορθοδοξίας, που παίζουν στην γενική αντιπαλότητα και οι Μεγάλες εκκλησιαστικές και θρησκευτικές πολιτικές δυνάμεις, όπως Αμερικής και όλων των ανατολικών πατριαρχείων.
Για να κερδίσει τώρα η Αμερική το κρίσιμο πατριαρχείο Αντιοχείας, εκλέγοντας τον επίσκοπο του Μπουένος Αϊρες  Αμερικής ως Πατριάρχη  Αντιοχείας, ο οποίος έχει συγκαλέσει την πατριαρχική σύνοδο να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα όλων των άλλων πατριαρχείων της περιοχής.

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
Με τη Μόσχα να απαντά στο Φανάρι ότι οι αξιώσεις του είναι αβάσιμες μετά από 300 χρόνια.
Όμως στην κρίσιμη μάχη μεταξύ των ανατολικών πατριαρχείων – δηλαδή μεταξύ Αμερικανικής επιρροής και ανατολικών Πατριαρχείων κέρδισε θεαματικά η Αμερική με εκλογή του αμερικανού επισκόπου Μπουένος Αϊρες σε πατριάρχη Αντιοχείας, ο οποίος, ήδη, έχει συγκαλέσει σύνοδο για την αντιμετώπιση των μεγάλων θρησκευτικών διενέξεων. Με αποτέλεσμα τη διεύρυνσή τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.