Μουσείο Τυπογραφείας

Κοινόχρηστα ποδήλατα έρχονται στα Χανιά

Την προμήθεια και εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος Σταθμών Αυτόματης Διάθεσης Ποδηλάτων, αποτελούμενο από 70 ειδικά σχεδιασμένα ποδήλατα (60 εν δράσει και 10 εφεδρικά) και τέσσερις ειδικούς Σταθμούς διάθεσης ποδηλάτων, εγκατεστημένους σε επιλεγμένα σημεία εντός της Παλιάς Πόλης των Χανίων, προωθεί ο Δήμος Χανίων, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Οπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Χανίων,
το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013” από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και εθνικούς πόρους, Ε.Σ.Π.Α., με προϋπολογισμό σύμβασης υλοποίησης 160.106,64 € με Φ.Π.Α.
Για τη σημασία και τη συμβολή του έργου στη συνολική προσπάθεια, που καταβάλλει η δημοτική αρχή των Χανίων για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, τη μείωση των ρύπων εντός της πόλης, καθώς και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, έκανε λόγο ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.
Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε τις περιοχές, που θα γίνει η εγκατάσταση των τεσσάρων σταθμών με τα ποδήλατα, οι οποίες είναι οι εξής:
•Σταθμός 1: Πλατεία Ταλώ – 10 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων.
•Σταθμός 2: Πλατεία Κατεχάκη –15 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων.
•Σταθμός 3: Πλατεία Δευκαλίωνος (Πύλη της Άμμου-Παρκινγκ) – 22 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων.
•Σταθμός 4: Πλατεία Ταξ. Μαρκοπούλου –23 θέσεις ποδηλάτων.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής, αναφέρθηκε στη διαδικασία λειτουργίας του συστήματος χρήσης των ποδηλάτων ενώ τόνισε ότι η χρήση των ποδηλάτω θα είναι δωρεάν για το κοινό και τα ποδήλατα θα είναι ειδικά σχεδιασμένα με τρόπο που να διευκολύνει τη χρήση τους από οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως φύλου και σωματικής διάπλασης.

1 σχολιο

  • [Κώστας] ~ ~ ~ Απάντηση

    Ωραία!!!! Τώρα μπορούμε να κινούμαστε άνετα στο διαθέσιμο δίκτυο ποδηλατοδρόμων….

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.