Μουσείο Τυπογραφείας

Κινητικότητα

Εβδομάδα έντονης κινητικότητας από πλευράς της κυβέρνησης αυτή που ξεκινά, τόσο στο νομοθετικό επίπεδο, όσο και στο διπλωματικό λόγω των συνεχιζόμενων προκλήσεων της Τουρκίας.
Αρχής γενομένης από το νομοθετικό έργο, μεγάλα και μικρά ζητήματα αναμένεται να διευθετηθούν αυτήν την εβδομάδα καθώς, κάθε ημέρα θα τίθεται προς έγκριση από την εθνική αντιπροσωπεία και ένα σχέδιο νόμου, με τις κοινοβουλευτικές εργασίες να κορυφώνονται τη μεθεπόμενη Τετάρτη με την ψήφιση του Προϋπολογισμού.
Το πολυνομοσχέδιο – “σκούπα” του Yπουργείου Εργασίας με τις ρυθμίσεις για επιδόματα, αλλά και η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Yπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των Αποδήμων το οποίο θα εισαχθεί προς έγκριση από την ολομέλεια την Τετάρτη, αναμένεται να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον, όπως βέβαια και εκείνο για τα κόκκινα δάνεια με την ονομασία “Ηρακλής”.
Στο διπλωματικό πεδίο, σήμερα ξεκινά  -σε φορτισμένο κλίμα- από τις Βρυξέλλες η αντεπίθεση της Αθήνας ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις, με στόχο τη διεθνοποίηση των αυθαιρεσιών της Aγκυρας ενώ αύριο συγκαλείται και το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Aκρως ενδιαφέρουσα, λοιπόν, εβδομάδα… Ας περιμένουμε τις εξελίξεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.