Μουσείο Τυπογραφείας

Κίνδυνος κατολίσθησης στον Β.Ο.Α.Κ.

03aΤον τρόμο έσπειραν τον περασμένο χειμώνα οι κατολισθήσεις κατά μήκος της εθνικής οδού. Κάποια σημεία μάλιστα παραμένουν ακόμα με σήμανση, με τα χώματα και τις πέτρες να φτάνουν μέχρι το οδόστρωμα.

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις όπου βράχια και πέτρες κρέμονται επικίνδυνα πάνω από τον δρόμο. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί το σημείο στο ύψος του Ναυτικού Νοσοκομείου στο ρεύμα από Ρέθυμνο προς Χανιά.
Πρόκειται για ένα σημείο όπου τον χειμώνα σημειώθηκαν κατολισθήσεις και μάλιστα μεγάλων βράχων. Στο εν λόγω σημείο, τα συνεργεία που ανέλαβαν την αποκατάσταση των ζημιών, απομάκρυναν τα βράχια που έπεσαν.
Ωστόσο, ίσως απαιτείται μια πιο ενδελεχής έρευνα από τους αρμόδιους καθώς όπως αποτύπωσε και ο φωτογραφικός φακός υπάρχουν μεγάλα βράχια που δείχνουν να μην “πατάνε” καλά στο έδαφος, κάτι που εγκυμονεί τον κίνδυνο νέων κατολισθήσεων.
Εν προκειμένω, καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι να εξετάσουν το ενδεχόμενο κάποιας προληπτικής παρέμβασης σε ορισμένες εντοπισμένες προβληματικές περιοχές έτσι ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα νέας πτώσης βράχων και χωμάτων με κίνδυνο την πρόκληση κάποιου ατυχήματος.

1 σχολιο

 • [andreas-dyas] ~ ~ ~ Απάντηση

  H γέφυρα του Κερίτη
  η ωραιότερη στην Κρήτη
  γκρεμίστηκε χάρη στην αδιαφορία
  και την ανικανότητα των υπευθύνων.
  Βάλτε τους υπεύθυνους να καταστρέψουνε
  ότι υπάρχει
  γιατί μόνο γιαυτό είναι άξιοι.
  Πρώτοι στην καταστροφή.
  Δώστε τους μια ευκαιρία και θα μεγαλουργήσουν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.