Μουσείο Τυπογραφείας

Κίνδυνος κατάρρευσης

06Τον κίνδυνο κατάρρευσης παλιάς εγκαταλελειμμένης ιδιωτικής κατοικίας στη Νέα Χώρα, στην οποία λειτούργησε για πρώτη φορά το Ψυχιατρείο Χανίων, επισημαίνουν στους ιδιοκτήτες τους η πολεοδομία Χανίων και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Χανίων.
Στις δύο υπηρεσίες απευθύνθηκαν με έγγραφο τους πενήντα έξι κάτοικοι της περιοχής επισημαίνοντας τα θέματα ασφάλειας και υγιεινής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ειδικότερα με έγγραφο της προς του ιδιώτες ιδιοκτήτες του κτηρίου, η Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Χανίων στις 15 Μαρτίου του 2018 και μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε στο χώρο επισημαίνει:

•  Η κατάσταση της οικείας αποτελεί εστία προσέλκυσης  και καταφύγιο εντόμων, τρωκτικών και ενέχει κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία καθώς προκαλεί ανθυγιεινές, ενοχλητικές και αντιαισθητικές καταστάσεις για τους περιοίκους.

•  Η υπηρεσία ζητά «την απομάκρυνση όλων των ανωτέρω αναφερόμενων αχρήστων αντικειμένων και απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί στην εγκαταλειμμένη οικία ιδιοκτησία σας και κατόπιν να προβείτε στον καθαρισμό και εξυγίανση αυτών και να τους διατηρείται πάντα καθαρούς και απαλλαγμένους ανθυγιεινών εστιών.

•  Στην αποψίλωση και στον καθαρισμό του οικοπέδου.

• Να φροντίζετε για την διατήρηση πάντοτε καθαρού και απαλλαγμένου από κάθε είδους ρυπάνσεις τον περιβάλλοντα  χώρο της εν λόγω οικίας.

•  Να μεριμνήσετε για την προστασία της εν λόγω ιδιοκτησίας με κατάλληλη περίφραξη και κλείσιμο των ανοιγμάτων της οικίας ώστε να εμποδίζεται η είσοδος αναρμόδιων προσώπων και ζώων προκαλώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των περιοίκων.

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ
Αυτοψία στο χώρο πραγματοποίησε και η Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Χανίων. Στην αυτοψία που έγινε στις αρχές Μαρτίου διαπιστώνεται πως οι τοίχοι της οικίας εξαιτίας της πολυετούς επίδρασης των βρόχινων νερών και της ανυπαρξίας συντήρησης για πολλά χρόνια έχουν υποστεί «διατμητικές ρηγματώσεις που θα καταστήσουν σύντομα ιδιαιτέρως επισφαλή την συνολική ευστάθεια του κτίσματος σε περίπτωση βεβαίως που δεν γίνουν άμεσα οι απαραίτητες εργασίες συντήρησεων και επισκευών».

Η υπηρεσία τονίζει πως στο κτίσμα αυτό λειτούργησε το πρώτο Ψυχιατείο των Χανίων και έχει χαρακτηριστεί άτυπα ως προστατευόμενο από ομάδα εργασίας του ΤΕΕ τμ. Δυτ. Κρήτης.  Από τους ιδιοκτήτες ζητάτε να προχωρήσουν :

• Στην καθαίρεση και απομάκρυνση των επικρεμάμενων και επικίνδυνων να πέσουν τμημάτων της τοιχοποιίας, της στέγης και των κουφωμάτων.

• Στην κοπή των δέντρων και φυτών που υπάρχουν στην αυλή, στον καθαρισμό των σκουπιδιών κα.

• Στην στοιχειώδη τουλάχιστον επισκευή της στέγης και τοποθέτηση λαμαρίνας στη θέση των κουφωμάτων ώστε τα νερά της βροχής να μην καταλήγουν μέσα στην οικία.
•Ασφαλή περίφραξη του χώρου στο εξωτερικό όριο της σκάλας ανόδου.

Για την εκτέλεση των εργασιών αυτών δίνεται προθεσμία 20 ημερών από την λήψη του σχετικού εγγράφου από τους ιδιοκτήτες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.