Μουσείο Τυπογραφείας

Κίνδυνοι του διαδικτύου

Οι κίνδυνοι του διαδικτύου αλλά και η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα “σκιαγραφούνται” μέσα από το νέο βιβλίο του συγγραφέα Σπ. Πετρουλάκη, “Αμαλία” (εκδόσεις Μίνωας) το οποίο παρουσιάστηκε προχθές βράδυ στο ιστορικό καφέ Κήπος. Πρόκειται για ένα «κοινωνικό βιβλίο με αστυνομικές προεκτάσεις» σύμφωνα με τον συγγραφέα.   Όπως ανέφερε ο κ. Πετρουλάκης, το βιβλίο μιλά για το πώς επιδρά το διαδίκτυο και «για το ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τους εφήβους, πόσο πολύ εύκολα μπορεί να επηρεαστούν από κάτι που φαίνεται δελεαστικό νομίζοντας ότι τους δύναμη και εξουσία».
Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι εκδόσεις «Μίνωας» και ο το βιβλιοπωλείο «KOUKOUBOOK». Για το βιβλίο μίλησαν η καθηγήτρια φιλολογίας Βίκυ Κόλλια, η αναγνώστρια Αφροδίτη Κλεινάκη-Χαιρετάκη και ο συγγραφέας.
Όπως ανέφερε η κα Κόλλια, το βιβλίο  «καταγράφει πολλά πράγματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας με ρεαλιστικές λεπτομέρειες». Η Αφροδίτη Κλεινάκη-Χαιρετάκη επεσήμανε πως το βιβλίο αναφέρεται σε  καταστάσεις που μπορεί να συμβούν σε ανθρώπους της διπλανής πόρτας.
Η Φωτεινή Καπνισάκη, ηθοποιός της θεατρικής ομάδας «Πολιτιστικός Νότος» διάβασε  αποσπάσματα του βιβλίου, ενώ τη βραδιά πλαισίωσαν μουσικά η Μαρία Βασιλάκη (τραγούδι), ο Γιάννης Μάρακας (κιθάρα) και ο Δημήτρης Γιαννούλης (ακορντεόν).

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.