Μουσείο Τυπογραφείας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

“Κι οι θάλασσες σωπαίνουν”

ki-oi-thalasses-swpainoynΠαρουσίαση του νέου ιστορικού μυθιστορήματος του Νίκου Ψιλάκη: “Κι οι θάλασσες σωπαίνουν” θα γίνει το επόμενο Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Την εκδήλωση οργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τη Λέσχη Φιλαναγνωσίας “Ταξιδεύτες στο Φως”, τις εκδόσεις ΚΑΡΜΑΝΩΡ και το βιβλιοπωλείο Πετράκη.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ιστορικός ερευνητής – οπτικός Μανώλης Μανούσακας, η φιλόλογος και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων, Βαρβάρα Περράκη και η δικηγόρος Στέλλα Καλυτεράκη.
Θα συντονίσει ο διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, Ματθαίος Φραντζεσκάκης.
Σύντομες παρεμβάσεις για το έργο του συγγραφέα θα κάνουν ο δάσκαλος – λαογράφος Σταμάτης Αποστολάκης και ο δάσκαλος – ποιητής, Βαγγέλης Κακατσάκης.
Στο επίκεντρο του ιστορικού μυθιστορήματος του Νίκου Ψιλάκη βρίσκεται η βύθιση του πλοίου Τάναϊς τον Ιούνιο του 1944. Στα αμπάρια του ήταν κλεισμένοι πάνω από 100 Κρητικοί πατριώτες, 120 Ιταλοί αντιφασίστες και όλοι οι Εβραίοι της Κρήτης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.