Μουσείο Τυπογραφείας

Κέφι και ξέφρενοι ρυθμοί

Παρουσία εκατοντάδων θεατών και με περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά συμμετοχές αρμάτων και συνοδών καρναβαλιστών, πραγματοποιήθηκε χθες το χανιώτικο καρναβάλι στη Σούδα.
Η εκκίνηση δόθηκε περίπου στις 3 μετά το μεσημέρι έχοντας αφετηρία το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας με τερματισμό την στολισμένη με αποκριάτικα χρώματα και χιουμοριστικές φιγούρες  κεντρική πλατεία.
Πάνω από είκοσι άρματα παρέλασαν, όλα φτιαγμένα με φαντασία και μεράκι, ενώ οι καρναβαλιστές,  ανέβαζαν στα ύψη την αδρεναλίνη.
Σκοπός του καρναβαλιού όπως μας είπε μέλος της επιτροπής που το διοργάνωσαν ήταν «να ξεχαστούμε για λίγο από την στεναχώρια  των πρόσφατων καταστροφικών ζημιών με την κακοκαιρία, διασκεδάζοντας με  αποκριάτικες μεταμφιέσεις».
Το «παρών» έδωσε αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Τάσο Βάμβουκα ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και υποψήφιοι δήμαρχοι.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ –ΚΑΜ, την Ένωση Επιχειρήσεων Σούδας με την υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Επιμελητηρίου Χανίων.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.