Μουσείο Τυπογραφείας

Κέα

Δάση με βελανιδιές, πλακόστρωτα μονοπάτια, αιγαιοπελαγίτικο κύμα, γαστρονομικές εκπλήξεις, ποιοτικά ξενοδοχεία και πισίνες με θέα. Όλα αυτά μόλις μία ώρα από το Λαύριο.

Προσεγγίζοντας με πλοίο την Κέα, γνωστή και ως Τζια, σε υποδέχονται οι γυμνές δυτικές πλαγιές της, το λιμάνι της Κορησσίας και πίσω, στο βάθος, η Ιουλίδα, από τις ομορφότερες και σεμνότερες συνάμα Χώρες των Κυκλάδων.

Πίσω από την κλασική κυκλαδίτικη υποδοχή, η Τζια επιφυλάσσει ένα πολύ ιδιαίτερο τοπίο: δάση με βελανιδιές, λίγες ελιές, αμυγδαλιές που εναλλάσσονται με τις τραχιές γυμνές πλαγιές και, διάσπαρτες παντού, εξοχικές κατοικίες. Αυτές έχουν χτιστεί από χαρισματικούς ανθρώπους που εμπνεύστηκαν από τη λιτή τζιώτικη αγροτική κατοικία από πέτρα, τη λεγόμενη καθοικιά.

Γενικά, το νησί διατηρεί μια απίθανη ισορροπία! Από τη μία παραμένει συνδεδεμένο με τη φύση (περίπου το 60% των δασών του ανήκει στο δίκτυο Natura), κρατώντας ζωντανή την αγροκτηνοτροφική του ταυτότητα, και από την άλλη αναπτύσσει ένα εκλεπτυσμένο τουριστικό προϊόν, παραμένοντας διακριτικά κοσμικό.

Πηγή: taxidia-kathimerini

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.