Μουσείο Τυπογραφείας

…ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

politesΒέβαια κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα άλλο σοβαρότατο θέμα αξιοπιστίας: την αποχή από τις δημοκρατικές διαδικασίες 2.000.000 ψηφοφόρων μέσα σε 10 χρόνια! Σύμφωνα με τον έγκυρο δημοσιογράφο, Π. Τσίμα (Huffpost, 17-9-18), «Μέσα σε μια δεκαετία, δύο εκατομμύρια συμπολίτες είχαν “εξαφανιστεί”, είχαν πάρει τον ομματιών τους και είχαν αποσυρθεί από την εκλογική διαδικασία…». Συγκεκριμμένα από τις εκλογές του 2004, οπότε ψήφισαν 7.500.000, μέχρι τις εκλογές του 2015, οπότε είχαμε μόνο 5.500.000 ψηφοφόρους υπάρχει ένα κενό δυο εκατομμυρίων ψηφοφόρων! Πρόκειται για εκείνους τους πολίτες που άλλοτε αποτελούσαν τον βασικό πυρήνα των κομμάτων εξουσίας, λόγω είτε ιδεολογίας είτε συμφερόντων.
Με την κρίση και την πλήρη απογοήτευση από την ανικανότητα των κομμάτων εξουσίας για μια κάποια εθνική συναίνεση (αλλά και σήμερα από την έπαρση και τον ερασιτεχνισμό της αριστεράς), νομίζουμε ότι θα έχουν αποσυρθεί, δυστυχώς, πολύ περισσότεροι.
Ετσι, αν κάτι θα αλλάξει στην εκλογική μας συμπεριφορά, αυτό θα είναι μάλλον προς το χειρότερο: θα είναι η αποχή. Γι’ αυτό, οι δυο βασικοί διεκδικητές της εξουσίας (Τσίπρας-Μητσοτάκης) στις ομιλίες και τις συνεντεύξεις τους στη Δ.Ε.Θ. (2018) ήσαν ιδιαίτερα προσεκτικοί στο «τι τάζουν». Ο ρεαλισμός (η καθημερινότητα των πολιτών) μάλλον τους προσγειώνει, ενώ και η οικονομική εξουθένωση του ελληνικού λαού δεν τους δίνει πολλά περιθώρια για πολιτικαντισμούς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.