Μουσείο Τυπογραφείας

Καυτές πατάτες – νερόβραστη πολιτική

[Συγκρίσεις] Τη δημιουργία εγκαταστάσεων που θα αποδοθούν στην τοπική κοινωνία προβλέπει το σχέδιο αξιοποίησης των κτηριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο που έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Για το σχέδιο που προκρίνεται μίλησε στην τηλεόραση “Creta”, o πρύτανης του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, Παναγιώτης Τσακαλίδης. Εδώ το Πολυτεχνείο μας ακούει; Δεν μπορεί να υπάρξει αντίστοιχη απόφαση για τα κτήρια της Μεραρχίας στον λόφο Καστέλι;

[Διλήμματα] Εσφαλμένα η συζήτηση εστιάζει στην κατάληψη του χώρου. Δεν νομίζω ότι αμφιβάλει κανείς πως αν αποφασιζόταν να αξιοποιηθεί το κτήριο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, η “Rosa Nera” θα είχε διαφορετική άποψη. Πρώτη θα άδειαζε το κτήριο. Συνεπώς το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας πρέπει να στραφεί στην αλλαγή των σχεδίων ξενοδοχοποίησης ενός ιστορικού κτηρίου των Χανίων.

[Μέτρα & σταθμά] Στη δημοτική Αρχή πάντως η διεκδικητικότητα περίσσεψε στον… δικαστικό ανένδοτο για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ. Για τον λόφο Καστέλι, κατά πώς ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, δεν χωρά παρέμβαση γιατί είναι ιδιωτική περιουσία! Δυο μέτρα, δυο σταθμά και… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Αν έμεναν όλες οι δημοτικές Αρχές στα Χανιά δεκτικές απέναντι στα τετελεσμένα, τότε ούτε Αγίους Αποστόλους θα είχαν οι Χανιώτες σήμερα, ούτε ελπίδες για αξιοποίηση του στρατοπέδου “Μαρκοπούλου”.

[Σχέδια] Προϊδεάζει πάντως αυτή η στάση της δημοτικής Αρχής και για τη στάση που θα κρατήσει στο ζήτημα του εργοστασίου της Motoroil στον κόλπο της Σούδας. Τι κι αν φωνάζουν οι Σουδιανοί πως η περιοχή τους έχει δώσει και με το παραπάνω το μερίδιο που της αναλογεί στη βιομηχανική ανάπτυξη του νομού; Κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Αλλωστε η Περιφέρεια από πέρυσι με το χωροταξικό είχε φωτογραφίσει το Πέρα Πλατάνι για την επένδυση αυτή. Τότε βέβαια, η δημοτική Αρχή αντέδρασε. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ πιο βολικά.

[ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ] Δυο “καυτές πατάτες” λοιπόν για τον Δήμο Χανίων, αντιμετωπίζονται με… νερόβραστη πολιτική από τη δημοτική Αρχή της πόλης. Με υπεκφυγές πάντως δεν κυβέρνησε κανείς. Αργά η γρήγορα θα πρέπει ν’ αλλάξουν συνταγή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.