Μουσείο Τυπογραφείας

Κατηγορίες σε ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας για παραβιάσεις σχετικές με τη φονική συντριβή στη Ρωσία

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα στη Ρωσία σε βάρος μιας ελεγκτή της εναέριας κυκλοφορίας για παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας στο πλαίσιο της έρευνας για τη φονική συντριβή, στις 20 Οκτωβρίου στη Μόσχα, του αεροπλάνου του επικεφαλής της εταιρείας Total Κριστόφ ντε Μαρζερί, ανακοίνωσε η ρωσική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση.
“Σε βάρος της ασκούμενης ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας Σβετλάνα Κριβσούν, η οποία έχει τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό, απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες για παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας που επέφεραν από αμέλεια το θάνατο τουλάχιστον δύο προσώπων”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ερευνητική επιτροπή.
Αν αποδειχθεί η ενοχή της, κινδυνεύει με φυλάκιση ως πέντε ετών, σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία.
Πρόκειται για την πρώτη απαγγελία κατηγοριών στην υπόθεση που οδήγησε στο θάνατο του Κριστόφ ντε Μαρζερί, δύο πιλότων και μιας αεροσυνοδού.
Το αεροπλάνο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της γιγάντιας γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total συγκρούσθηκε κατά την απογείωσή του με ένα εκχιονιστικό όχημα τη νύκτα της 20ής προς την 21η Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας και στη συνέχεια συνετρίβη.
Η ρωσική δικαιοσύνη έχει ήδη θέσει υπό κράτηση τον οδηγό του εκχιονιστικού Βλαντίμιρ Μαρτινένκο, ο οποίος είχε σύμφωνα με τους ερευνητές 0,6 γραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο αίματος τη στιγμή του δυστυχήματος, καθώς και τον επικεφαλής των καθαριστών των διαδρόμων Βλαντίμιρ Λεντένιοφ, και τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας Αλεξάντρ Κρούγκλοφ, υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση.
Η Κριβσούν και ο υπεύθυνος για τον έλεγχο των πτήσεων Ρόμαν Ντουνάεφ είχαν από την πλευρά τους τεθεί ως τώρα υπό κράτηση κατ’ οίκον.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.