Μουσείο Τυπογραφείας

“Κατηχητικά Σχολεία – Φροντιστήρια”

Κύριε διευθυντά,
πριν από μερικά χρόνια, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο, με ρώτησε ένα από τα παιδιά μου, αν έχω την περιέργεια να μάθω ποιο κόμμα ψήφισε.
Του απάντησα, πως ως πολίτης έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να ψηφίζει τον οποιονδήποτε πολιτικό σχηματισμό, που το πρόγραμμά του συμπίπτει ή είναι κοντά στα δικά του πιστεύω. Θα ήθελα όμως, αν αψήφισε Χ.Α. ή ΣΥΡΙΖΑ, να επιχειρηματολογήσει για την ορθότητα της επιλογής του. Ομολογουμένως δυσφόρησε, λέγοντάς μου ότι είμαι άδικος στην κρίση μου να εξομοιώνω ένα κόμμα του Δημοκρατικού τόξου -τον ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω- μ’ ένα κόμμα της Χ.Α., που δεν πιστεύει στη Δημοκρατία.
Τα όσα βέβαια ακολούθησαν, απέδειξαν περίτρανα ότι δυστυχώς επαληθεύτηκα και καθημερινά δικαιώνομαι.
Παρατηρήστε κάποιες απ’ τις εικόνες, διότι υπάρχουν πολλές, με ό,τι αυτές συμβολίζουν:
Εικόνα Α’: Συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ. «Δεν είναι δυνατόν το Σ.τ.Ε. να στερήσει απ’ το Δημόσιο έσοδα εκατομμυρίων από τον διαγωνισμό για τις άδειες των καναλιών».
Εικόνα Β’: Η κα Γεροβασίλη κυριολεκτικά σε έξαλλη κατάσταση εμφανίζεται στα ΜΜΕ και καταγγέλλει το Σ.τ.Ε. για την απόφασή του ν’ ακυρώσει το συγκεκριμένο άρθρο στερώντας χιλιάδες θέσεων σε παιδικούς Σταθμούς εις βάρος εργαζόμενων γονέων.
Εικόνα Γ’: Στην πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι, το καλοκαίρι του 2018, ο υπουργός της Ψηφιακής και του Διαστήματος κ. Παππάς, διοργανώνει επιστημονική φιέστα, προσπαθώντας με τους δορυφόρους του ν’ αποδείξει ότι “εχθροί της χώρας” έστησαν όλη αυτή την καταστροφή, προκειμένου ν’ αποδομήσουν την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τέλος
Εικόνα Δ’: Η πιο πρόσφατη. Ο κ. Πετρόπουλος, από τα υπουργικά έδρανα στην ολομέλεια της Βουλής με “ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ” σε μαθητές του Δημοτικού, που απ’ τα θεωρεία παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση είπε: «Στα χρόνια της κρίσης 2010-2014, από τους κάδους των σκουπιδιών εξέλιπαν οι γάτες και οι σκύλοι, διότι τη θέση τους πήραν πεινασμένοι συνάνθρωποί μας και ότι τώρα στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το φαινόμενο αυτό αποτελεί παρελθόν».
Κύριε διευθυντά,
Αξιολογώντας τις παραπάνω καθεστωτικές εικόνες, στέκομαι στην τελευταία, γιατί νομίζω ότι αυτή ανάγλυφα απεικονίζει το πιο απαίσιο, ανήθικο και ελεεινό πρόσωπο της συγκεκριμένης Αριστεράς. Με θλίβει όμως και το γεγονός ότι η κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, επικεντρώθηκε στο τι είπε ο εν λόγω κυβερνητικός αξιωματούχος και ΟΧΙ σε ποιούς απευθύνθηκε.
Κατά τ’ άλλα, είμαι πεπεισμένος ότι είναι ικανοί να ιδρύσουν μέχρι και “Κατηχητικά Σχολεία – Φροντιστήρια” προκειμένου να διαδώσουν την ιδεολογία τους.

Μουρδικούδης Παναγιώτης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.