Μουσείο Τυπογραφείας

Καθησυχαστικοί Λέκκας – Παπαδόπουλος για τον σεισμό

Καθησυχαστικός για την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε μεταξύ Κισσάμου και Κυθήρων εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας  μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι η δόνηση εντάσεως 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κισσάμου και Κυθήρων.
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε όλη την νότια Ελλάδα και το επίκεντρο εντάσσεται στην περιοχή του ελληνικού τόξου.Όπως είπε ο κ. Λέκκας χαρακτηριστικό της δόνησης είναι ότι πρόκειται για σεισμό ενδιαμέσου βάθους και ότι δεν συνδέεται με τον σεισμό της Αλβανίας.

Συμφωνα με τον επιστημονικό συνεργάτη της Ε.Ε. και Unesco, σεισμολόγος, Γεράσιμο Παπαδόπουλο, ο οποίος μίλησε στα «Χ.ν.» ο σεισμός ήταν ενδιάμεσου βάθους και για αυτό δεν έχει ούτε προσεισμούς, ούτε μετασεισμούς. «Αρα, μπορούμε να πούμε σχεδόν με ασφάλεια ότι επρόκειτο για τον κύριο σεισμό και κατά συνέπεια ο κίνδυνος πέρασε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.