Μουσείο Τυπογραφείας

Καθησυχαστικές οι μετρήσεις για ρύπανση στη θάλασσα του Ρεθύμνου

paralia_koumpesΣύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων από την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κουμπέ, όπου υπήρξαν υποψίες για ρύπανση μετά από ζημιά που προκλήθηκε στον βιολογικό κατά την εκτέλεση εργασιών, δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία, αφού οι τιμές είναι σε καλά επίπεδα, τουλάχιστον σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πιστοποιημένου εργαστηρίου στο Ρέθυμνο.
Υπενθυμίζεται πως η ζημιά σε αγωγό του βιολογικού είχε ως αποτέλεσμα λύματα να καταλήξουν στην θάλασσα με αποτέλεσμα οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΡ, της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε Ρεθύμνου και του Λιμενικού Σώματος να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη δείγματος τόσο από τις ακτές όσο και κάτω από το βιολογικό. Το δείγμα εστάλει σε πιστοποιημένα εργαστήρια σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο τα πρώτα αποτελέσματα των οποίων δεν εμπνέουν ανησυχία.
Σε άρθρο της Ρεθεμνιώτικης ιστοσελίδας GOODNET, Επισημαίνεται πως η ζημιά αποκαταστάθηκε άμεσα από την αρμόδια υπηρεσία και ο αγωγός από την Πέμπτη είναι σε φυσιολογική λειτουργία. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Άγγελος Μαλάς, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση ανέφερε: «Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση που έχουμε τα αποτελέσματα βγήκαν καλά, τουλάχιστον από το Ρέθυμνο, σε ό,τι έχει να κάνει με τις ακτές και κάτω από τον βιολογικό. Έγινε απαγόρευση της κολύμβησης για προληπτικούς λόγους και πλέον η αρμόδια υπηρεσία θα πρέπει να κάνει άρση της απαγόρευσης. Η ζημιά έχει αποκατασταθεί την ίδια μέρα που εντοπίστηκε και ο βιολογικός λειτουργεί φυσιολογικά».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.