Μουσείο Τυπογραφείας

Κάθε βιβλίο κι ένα παράθυρο στον κόσμο

  • Η Ειρήνη Κόλλια με το πιάνο της κρατάει μουσική συντροφιά στους επισκέπτες του βιβλιοπωλείου.
  • Ο επισκέπτης έχει να επιλέξει βιβλία κάθε είδους που καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα ενδιαφερόντων.
  • Το βιβλίο παραμένει ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορεί να κάνει κάποιος και ο κόσμος συνεχίζει να το εμπιστεύεται.
  • Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η γωνιά με τα συλλεκτικά βιβλία που αφορούν την Κρήτη.
  • Οι βιβλιοπώλες Αναστασία και Ηλέκτρα Πετράκη (από δεξιά προς αριστερά).

Κάθε βιβλίο αποτελεί κι ένα ταξίδι στον κόσμο, άλλοτε της λογοτεχνίας ή της επιστήμης κι άλλοτε των τεχνών, των γραμμάτων ή του παραμυθιού. Κάθε βιβλίο είναι παράλληλα κι ένα παράθυρο επικοινωνίας που μας αποκαλύπτει κάτι από τη ζωή, τις ανθρώπινες σχέσεις, τον κόσμο γύρω μας. Είναι όμως και κάτι ακόμα: το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε σε αγαπημένα πρόσωπα και παιδιά, χαρίζοντάς τους έναν σύντροφο που δεν έχει ημερομηνία λήξης…

Τα πολλά αυτά «πρόσωπα» του βιβλίου έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι επισκεφθούν σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 15 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι και μετά το βιβλιοπωλείο «Πετράκη» (Χατζημιχάλη Γιάνναρη 68) το οποίο «ντύθηκε» χριστουγεννιάτικα για να χαρίσει λίγες στιγμές χαλάρωσης και ευχαρίστησης στους επισκέπτες του.
Έτσι με συντροφιά όμορφες μελωδίες που ερμηνεύει στο πιάνο η Ειρήνη Κόλλια οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν τόμους που καλύπτουν κάθε είδους ενδιαφέροντος ή και να αποκτήσουν πολυτελείς και συλλεκτικές εκδόσεις για την Κρήτη, κάρτες και λευκώματα για την Τέχνη, την Ιστορία, τον Πολιτισμό, καθώς και μεγάλη ποικιλία παιδικών βιβλίων που προσφέρονται σε δελεαστικές τιμές για όλη την περίοδο των εορτών.
«Κάνουμε αυτό το διήμερο λίγο πριν τις γιορτές για να δώσουμε ακριβώς τον χρόνο στον κόσμο να διαλέξει με την ησυχία του κάποιο βιβλίο που του αρέσει, διότι τις τελευταίες ημέρες έχει πολύ κίνηση και αυτό δεν διευκολύνει πολλές φορές τους ανθρώπους να επιλέξουν κάτι της αρεσκείας τους», εξήγησαν οι αδερφές Ηλέκτρα και Αναστασία Πετράκη.
Το βιβλίο άλλωστε αποτελούσε ανέκαθεν μια πολύ καλή επιλογή για δώρο, ενώ ειδικά στην εποχή μας, όπου ο ψηφιακός κόσμος και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια τείνουν να μονοπωλήσουν τον χρόνο και το ενδιαφέρον των παιδιών, μπορεί να αποκαλύψει στον αναγνώστη – παιδί έναν συναρπαστικό κόσμο.
«Εμείς από τη μεριά μας θέλουμε να ευχηθούμε χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, υγεία, αισιοδοξία και ελπίδα και τους προσκαλούμε όλους να έρθουν στο βιβλιοπωλείο μας», είπαν καταλήγοντας οι κ. Πετράκη.
Μέρος των εσόδων από το διήμερο που διοργανώνει το Βιβλιοπωλείο «Πετράκη» θα διατεθεί στον Σύλλογο «Ορίζοντα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.