Μουσείο Τυπογραφείας

Καταιγίδα “κλείνει” τα Στενά των Δαρδανελίων για τα τάνκερ, ακυρώσεις πτήσεων

kategida2Οι τουρκικές ναυτιλιακές αρχές έκλεισαν τα Στενά των Δαρδανελίων για τα δεξαμενόπλοια και ο εθνικός αερομεταφορέας Turkish Airlines ακύρωσε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις εντός και εκτός της Κωνσταντινούπολης εξαιτίας καταιγίδας που σαρώνει την περιοχή.
Ο διάπλους των Στενών των Δαρδανελίων διακόπτεται συχνά τους χειμερινούς μήνες λόγω κακοκαιρίας, τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές το μήνα.
Πέντε τάνκερ που κατευθύνονταν βόρεια και ακόμη τρία που κατευθύνονταν νότια και περιμένουν να περάσουν από τα Στενά των Δαρδανελίων, αναμένεται να τα διαπλεύσουν αύριο, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρία GAC.
Το Στενά του Βοσπόρου παραμένουν ανοικτά.
Συνδέοντας τη Μαύρη Θάλασσα με τη Μεσόγειο, τα Στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου σχηματίζουν μία από τις μεγαλύτερες θαλάσσιες οδούς παγκοσμίως για τη μεταφορά ενεργειακών πόρων, με περίπου 10.000 πλοία να διακινούν 150 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων κάθε χρόνο μέσω των οδών αυτών.
Η Turkish Airlines ακύρωσε 10 πτήσεις από και προς την Κωνσταντινούπολη, ενώ ακυρώθηκαν και τα δρομολόγια για τοπικά οχηματαγωγά πλοία που διαπλέουν τον Βόσπορο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.