Μουσείο Τυπογραφείας

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες στο φεστιβάλ της ΚΝΕ

32Το Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ μπαίνει στην τελική ευθεία για την κορύφωση των εκδηλώσεων του που έχουν ήδη απο το καλοκαίρι ξεκινήσει το ταξίδι τους σε κάθε πόλη και χωριό της χώρας.
Στην Κρήτη οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την επόμενη βδομάδα με τα δύο Φεστιβάλ σε Ηράκλειο (14 & 15 Σεπτέμβρη στην Πλατεία Ελευθερίας) και στα Χανιά (15 & 16 Σεπτέμβρη στο Φρούριο Ιτζεδίν).
Χθες ανακοινώθηκε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των Φεστιβάλ σε Ηράκλειο και Χανιά και σύμφωνα με τους διοργανωτές, ξεχωρίζουν τα αφιερώματα που έχει επιμεληθεί η πολιτιστική επιτροπή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κρήτη.
Το πρώτο αφιέρωμα είναι ένα πολύμορφο μουσικοθεατρικό δρώμενο που παρουσιάζει την πορεία του ΚΚΕ στις κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα. Μέσα απο τη δραματοποίηση, το θέατρο, την ποίηση, τα τραγούδια, τις εικόνες οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν σημαντικές στιγμές της ιστορίας του  ΚΚΕ και τα συμπεράσματα που το κόμμα μας έχει βγάλει απο την 100 χρονη πορεία του και αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον. Το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί απο την Θεατρική Ομάδα Χανίων της ΚΝΕ που ήδη είναι γνωστή στο θεατρικό κοινό του νησιού απο άλλες πετυχημένες παραστάσεις που έχει σηκώσει.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
«Η ιστορία του κόμματος μας είναι συνυφασμένη με καθε μικρό και μεγάλο αγώνα του λαού της χώρας μας, στιγμές που ο λαός έβαλε το στίγμα του στις εξελίξεις, έγραψε ιστορία», σημειώνει η ΚΝΕ, προσθέτοντας πως «στιγμές κορυφαίες που τραγουδήθηκαν, ενέπνευσαν έγιναν τραγούδια, μελωδίες και στίχοι».
Τέτοια τραγούδια θα παρουσιάσουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες απο την Κρήτη στις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική σκηνή των φεστιβάλ. Στις συναυλίες συμμετέχουν: Βασίλης Ξυλούρης, Μαρία Κώττη, Χρήστος Λιάτης, Λιάκο Κλαίνο, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Βαγγέλης Συλιγάρδος, Νίκος Βλατάς, Λευτέρης Τζαγκαράκης, Θοδωρής Παπάς, Μιχάλης Μπακατσάκης και οι Halicuti Band.
Συναυλία θα γίνει επίσης και με τη Γλυκερία με ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο Στέλιος Φωτιάδης, με τραγούδια λαïκά – έντεχνα – παραδοσιακά, καθώς και τις επιτυχίες της σπουδαίας ερμηνεύτριας. Καινούρια τραγούδια μπερδεύονται γλυκά με παλαιότερα, που με μια διαφορετική μουσική ματιά, αλλά και τη μεστή ερμηνεία της Γλυκερίας, παίρνουν νέα πνοή.
Συναυλία θα πραγματοποιήσει και η  Γιώτα Νέγκα. «Η προσωπική της δισκογραφία, η λαϊκή της ρίζα και οι δημιουργοί που την ακολουθούν σαν μια δεύτερη οικογένεια χτίζουν έναν μελωδικό κόσμο που εντοπίζει τα συναισθηματικά κέντρα και τα ντύνει με φόντο τον κόσμο που γίνεται πρωταγωνιστής μαζί της», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΚΝΕ.
Τέλος, συμμετέχουν και οι «Imam Baildi», οι οποίοι παρουσιάζουν ένα ολοκαίνουργιο πρόγραμμα με τραγούδια από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.