Μουσείο Τυπογραφείας

Κατατέθηκε ο φάκελος για το Καταδυτικό Πάρκο Αγίου Νικολάου

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει αποστείλει η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αγίου Νικολάου το φάκελο ολοκληρωμένο, με την αίτηση για την έκδοση άδειας λειτουργίας του Υποθαλάσσιου Καταδυτικού Πάρκου.

Εφόσον εξασφαλιστεί η άδεια, άμεσα η ΔΑΕΑΝ θα διαβιβάσει τον ίδιο φάκελο στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, συνοδευόμενο από αίτηση για τη βύθιση του σκάφους, το οποίο έχει αγοράσει η ΔΑΕΑΝ.

Η διοίκηση της ΔΑΕΑΝ ενημερώθηκε για την επικύρωση και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, της διαδικασίας για την δημοπράτηση του «Dolgoruki» το οποίο κατακυρώθηκε στη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αγίου Νικολάου αντί των 13.100 ευρώ.

Παραμένουν, πάντως διαδικαστικές εκκρεμότητες, που πρέπει να επιλυθούν μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας και της ΔΑΕΑΝ για να μπορέσει το πλοίο να ρυμουλκηθεί ως τη μαρίνα Αγίου Νικολάου, όπου θα γίνει ο καθαρισμός του, πριν οδηγηθεί στη θαλάσσια περιοχή, κάτω από τα «Πλευρά», όπου οριοθετείται το σχεδιαζόμενο Καταδυτικό Πάρκο, το οποίο διαθέτει τη μεγαλύτερη «ωριμότητα» από κάθε άλλη ανάλογη προσπάθεια δημιουργίας καταδυτικού πάρκου, στην υπόλοιπη Κρήτη.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ο Πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ Μιχάλης Φαρσάρης θα πρέπει να προσδιοριστεί το μίσθωμα το οποίο θα πληρώνει η ΔΑΕΑΝ, η οποία διαχειρίζεται πλέον το θέμα του Καταδυτικού Πάρκου, για τη χρήση συγκεκριμένης έκτασης βυθού, που θα καταλαμβάνει το υποθαλάσσιο πάρκο.

Πηγή: ΑΝΑΤΟΛΗ

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.