Μουσείο Τυπογραφείας

Καταστροφή οριοθετικών “πυραμίδων”

Οταν στα ηλεκτρονικά μέσα ή στον ημερήσιο Τύπο, δεν έχει και τόση διαφορά, κυκλοφορεί η είδηση ότι “ξηλώθηκαν” 105 κωνικές τσιμεντένιες στήλες στη συνοριακή γραμμή της Ελλάδας και του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων στην περιφέρεια Φλωρίνης, διερωτάται κανείς αν τα σύνορά μας φυλάγονται ή απλώς επιτηρούνται. Διότι άλλο φυλάσσω, προστατεύω, προασπίζω ως σκοπός τα σύνορα της πατρίδος και άλλο επιτηρώ, εποπτεύω, επιβλέπω. Τι γίνεται από τα δύο!
Ανακοινώθηκε λοιπόν ότι τη νύχτα μεταξύ 23 και 24/11/18 ξεθεμελιώθηκαν από αγνώστους μεγάλες πυραμίδες και τα μεταξύ αυτών κυλινδρικά κολωνάκια 105 τον αριθμό! Οι μεγάλες πυραμίδες χαρακτηρίζονταν κύριες, έχουν τοποθετηθεί μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γράφουν από τη μια μεριά τα αρχικά της χώρας μας και από την άλλη της άλλοτε Γιουγκοσλαβίας είναι αριθμημένες και αποτελούσαν τη συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδος και Π.Γ.Δ.Μ.
Για το περιστατικό διενεργούνται ανακρίσεις απ’ την Ασφάλεια Φλωρίνης και ενημερώθηκαν οι στρατιωτικές και εισαγγελικές αρχές. Το γεγονός της καταστροφής διαπιστώθηκε από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι είπαν, ότι υπάρχουν εμφανή ίχνη μπουλντόζας. Για μερικούς είναι απορίας άξιον, πως δεν αντελήφθησαν τίποτα απ’ το συνοριακό φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής και της Νίκης, που δεν είναι τόσο μακριά απ’ την επίμαχη περιοχή.
Η υπόθεση παραπέμπει σε προβοκάτσια ή δολιοφθορά που θα εξακριβωθεί από τις έρευνες των αρμοδίων αρχών. Είναι στη μέση και οι διαδικασίες της αναθεώρησης του συντάγματος των Σκοπιανών μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι αντιπολιτευόμενοι τον Ζάεφ θέλουν να τον αποδυναμώσουν, αφού διέδωσαν, ότι αυτός συνείργησε στη διαφυγή του Γκρουέφσκι!
Πάντως μπορεί να ξεριζώθηκαν οι πυραμίδες, που οριοθετούσαν τη γραμμή των συνόρων, αλλά καμιά δύναμη δεν μπορεί να ξεριζώσει απ’ τον Ελληνισμό την πεποίθηση των παλαιών, αλλά και ευτυχώς των νέων ανθρώπων που εξεγείρονται με πατριωτικό παλμό, να διατρανώσουν, ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Βλέπουμε μια επανάσταση της μαθητιώσας νεολαίας στη Βόρειο Ελλάδα και κανείς δεν κάθεται να εξηγήσει τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει τούτο. Δώσαμε σ’ ένα υβρίδιο εθνικότητα και γλώσσα, για να οριστικοποιηθεί ένα τεχνητό κράτος στα σύνορά μας με ψευδεπίγραφο αλυτρωτισμό.
Στο μέλλον θ’ αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα, που θα’ χουν κατευθυντήριες γραμμές από καθορισμένα κέντρα εξουσιών με θέατρο σκιαμαχιών τα Βαλκάνια. Εδώ οι Μ. Δυνάμεις ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα μη ετεροβαρείς και όχι αμφοτεροβαρείς συμφωνίες. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, είτε την εξουσία κατέχουν αριστεροί ή δεξιοί κυβερνήτες. Το μόνο που μας σώζει είναι η ομοψυχία των πολιτικών στα εθνικά ζητήματα. Στο μέλλον θα προκύπτουν όλο και δυσκολότερα προβλήματα.

1 σχολιο

  • [Καγιαλές] ~ 28 Νοεμβρίου 2018 ~ 15:01 ~ Απάντηση

    Αξιότιμε κύριε,έχετε δίκιο να λέτε ότι η Εθνική συνοχή και ομοιογένεια είναι το σημαντικότερο όπλο μας.Γι΄αυτό είναι άκρως ανησυχητικό ο τρόπος που η κυβέρνηση των ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ χειρίστηκε εξ αρχής αυτό το ζήτημα.”Τους τελειώνουμε η μας τελειώνουνε” “εμείς η αυτοί” για να μην μιλήσουμε για άλλες μεθοδεύσεις που φέρνουν στην μνήμη μας εποχές Μπέρια και Μακαρθισμού.Απότοκο όλων αυτών είναι να μην υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης μεταξύ κυβέρνησης και των άλλων πολιτικών δυνάμεων και θυμίζουν τον διχασμό πριν την Μικρασιατική καταστοφή.Με δεδομένη την σύγκρουση γιγαντιαίων συμφερόντων για τα ενεργειακά και για την γεωπολιτική επικράτηση στην Ν.Α.Μεσόγειο ,επιβάλεται η πατρίδα μας να έχει μια κυβέρνηση “Εθνικής Ελλάδος” με τους καλύτερους που διαθέτουμε στον κάθε τομέα πέρα από κομματικά μαντριά και σαλταδόρους αφισοκολλητές……Με εκτίμηση

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.