Μουσείο Τυπογραφείας

Καταστροφές στη Σαμοθράκη λόγω σφοδρής κακοκαιρίας

Screen Shot 2017-09-26 at 13.15.38Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από το βράδυ της Δευτέρας το νησί της Σαμοθράκης, προκαλώντας καταστροφές και δυσκολίες στις μετακινήσεις.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας, ο δήμαρχος Σαμοθράκης σύστηνε στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με αυτοκίνητο. «Αν για λόγους υγείας η μετακίνηση είναι υποχρεωτική, παρακαλούνται οι πολίτες πριν μετακινηθούν να επικοινωνούν με τις αρχές του νησιού. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγεται το πέρασμα από το ρέμα “Πλατιά”» αναφερόταν σχετικά.

Σε δημοσίευμα του e-evros.gr γίνεται λόγος για «βιβλική» καταστροφή: Όπως αναφέρεται, δρόμοι έγιναν ποτάμια, το οδόστρωμα άνοιξε και το Κέντρο Υγείας του νησιού πλημμύρισε, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για ανυπολόγιστες καταστροφές.

Το βράδυ της Δευτέρας το νησί είχε «κοπεί» στα δύο, αφού είχε διακοπεί η κυκλοφορία προς Λάκκωμα, ενώ είχαν απομονωθεί τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας. Επίσης, πλημμύρισαν σπίτια στη Χώρα, ενώ παρασύρθηκε γέφυρα μετά τα Αλώνια.

Όπως αναφέρει το Thestival.gr, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε τέσσερα άτομα από αυτοκίνητο σε ρέμα στην Κακιά Μεριά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βροχόπτωση ξεπέρασε τα 210 χιλιοστά. Συχνές είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ σε πολλές περιπτώσεις η επικοινωνία είναι αδύνατη και μέσω κινητών τηλεφώνων.

Με απόφαση του δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία του νησιού, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι έντονες καταιγίδες θα συνεχιστούν στο νησί.

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.