Μουσείο Τυπογραφείας

Καταδυτικό πάρκο στον Αποκόρωνα

Μια ανάσα από τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην Ελλάδα στην περιοχή Ομπρόσγιαλος στον Κεφαλά βρίσκεται ο Δήμος Αποκορώνου μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών, οι οποίες παρουσιάστηκαν την Τετάρτη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Κρήτης.
Το πρώτο τρίμηνο του 2017 αναμένεται να υποβληθεί ο φάκελος των μελετών για την οριστική έγκριση από το Υπουργείο Υποδομών, ενώ η χρηματοδότηση του έργου, που έχει προϋπολογισμό μόλις 150 με 200 χιλιάδες ευρώ, υπολογίζεται ότι μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων ή ακόμα και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως επισημάνθηκε κατά την εκδήλωση η επιλογή για τη χωροθέτηση του έργου στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή έγινε λόγω της έλλειψης περιορισμών (από την αρχαιολογία και άλλους φορείς) αλλά και του μοναδικού φυσικού κάλλους που αυτή παρουσιάζει.
Το καταδυτικό πάρκο θα απλώνεται σε μια έκταση 60 στρεμμάτων, ενώ μέσα σε αυτό θα ποντιστούν 2 παροπλισμένα πλοία που έχει διαθέσει για τον σκοπό αυτό το Πολεμικό Ναυτικό.
Παράλληλα θα τοποθετηθούν 38 τεχνητοί ύφαλοι που σύμφωνα με τους επιστημονικούς υπολογισμούς θα συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση της θαλάσσιας ζωής στην περιοχή από το πρώτο κιόλας τρίμηνο.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ Γιώργος Γιακουμάκης, οι οποίοι τιμήθηκαν από τον Δήμο Αποκορώνου για τη συμβολή τους στην προώθηση του έργου μέσω από τη παραχώρηση των παροπλισμένων πλοίων.
Ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το συγκεκριμένο έργο θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην αύξηση και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του Αποκόρωνα και συγχρόνως στην προστασία του περιβάλλοντος και την αύξηση της θαλάσσιας ζωής στην περιοχή, η οποία έχει πληγεί από την υπεραλίευση και την παράνομη αλιεία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.