Μουσείο Τυπογραφείας

Καταδίκη κτηνοτρόφου για καταπάτηση περιουσίας

Στην καταδίκη ενός κτηνοτρόφου για τη διαρκή κατάληψη των θερμοκηπίων του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών προχώρησε χθες το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Οι δικαστικές αρχές έκριναν ένοχο τον κτηνοτρόφο για τη συνεχή καταπάτηση της περιουσίας του Ινστιτούτου που χρησιμοποιείται για ερευνητικά εργασίες και προγράμματα και τον καταδίκασε σε χρηματικό πρόστιμο και στην αποκατάσταση της περίφραξης των εγκαταστάσεων.
Ο κτηνοτρόφος στην απολογία του είπε ότι δεν είχε γνώση ότι το κοπάδι του βρίσκεται σε ξένη περιουσία, ενώ από μεριάς του Ινστιτούτου η μαρτυρία ήταν ότι ο συγκεκριμένος είχε ενημερωθεί πολλές φορές στο παρελθόν και του είχε ζητηθεί η απομάκρυνση των κοπαδιών από του τη δημόσια περιουσία χωρίς ποτέ να το κάνει παρά μόνο μετά την κοινή επιχείρηση Δήμου και Αστυνομίας.

ΑΠΑΤΕΣ
Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων εκδικάστηκε και η υπόθεση σε βάρος μιας υπηκόου Ολλανδίας η οποία κατηγορούνταν για απάτη κατ’ εξακολουθηση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η γυναίκα υπόσχονταν διάφορες επενδύσεις σε επαγγελματίες του Ρεθύμνου εισπράττοντας από αυτούς ποσά που στο σύνολο τους έφταναν τις 100.000 περίπου χωρίς να τους τα επιστρέψει και χωρίς να γίνει καμία επένδυση. Επειδή το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης έχει οριστεί για ποσά άνω των 120.000 ευρώ και κάτω από αυτό το ποσό θεωρείται η πράξη ως πλημμέλημα η πράξη της θεωρήθηκε ότι έχει παραγραφεί.

ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ
Εν τω μεταξύ αναβλήθηκε για τον Δεκέμβρη του 2020 η δίκη τριών Γερμανών υπηκόων με την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας πριν από τρία χρόνια στις Μένιες Κολυμβαρίου. Η αναβολή της δίκης έγινε καθώς δεν είχε επιδοθεί η κλήση στη Γερμανία σύμφωνα με την υπεράσπιση τους. Οι κατηγορούμενοι μέσω του δικηγόρου του αρνούνται κάθε κατηγορία λέγοντας πως απλά έκαναν καταδύσεις στην περιοχή και δεν σχετίζονται με αρχαιοκαπηλία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.