Μουσείο Τυπογραφείας

Καμπάνια ενημέρωσης από τη Φιλοζωική Ομοσπονδία

1Έλεγχοι και επιβολή “τσουχτερών” προστίμων σε όσους εγκαταλείπουν ή κακοποιούν ζώα, βρίσκονται σε εξέλιξη από την Αστυνομία στα Χανιά. Ήδη στην Αστυνομική διεύθυνση Χανίων γίνονται από πολίτες καταγγελίες περιστατικών εγκατάλειψης και κακοποίησης με τους Αστυνομικούς να προχωρούν σε ελέγχους με χρήση ειδικών συσκευών ανίχνευσης μικροτσίπ (σκάνερ). Τα δε πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους παρανομούν είναι: για εγκατάλειψη ζώου ποινή φυλάκισης 1-5 χρόνια και πρόστιμο 5.000- 15.000 ευρώ, συν διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ ενώ το πρόστιμο για την μη σήμανση του ζώου είναι 300 ευρώ.
Χθες σε συνεργασία με την Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και διανομή φυλλαδίων στο κέντρο της πόλης (Δημοτική αγορά, Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας) παρουσία ανδρών της Αστυνομίας. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ν. Μπομπολάκη, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με στόχο να σταματήσει η εγκατάλειψη ζώων.
Ο Υπαστυνόμος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, Ματθαίος Ιγγλεζάκης ανέφερε ότι η Αστυνομία ήδη παρεμβαίνει σε πολλά περιστατικά. « Καθημερινά λαμβάνουμε καταγγελίες πολιτών που αφορούν σε κακοποίηση ζώων» ανέφερε ενώ παρότρυνε τους πολίτες να καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης στα Αστυνομικά τμήματα ώστε να σχηματίζονται δικογραφίες και οι δράστες να οδηγούνται στην Δικαιοσύνη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.