Μουσείο Τυπογραφείας

“Καλύβες, Ιστορία – Μνημεία”.

Η αφορμή για τούτο το γραπτό προέκυψε από την ανάγνωση του τελευταίου βιβλίου του πατρός Μιχαήλ Βλαβογιλάκη, εφημερίου Καλυβών και Θεολόγου – Ιστορικού “Καλύβες, Ιστορία – Μνημεία”.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια διεξοδική έρευνα και μελέτη του χώρου των Καλυβών κατά το πέρασμα των αιώνων έως τις ημέρες μας, γραμμένο με απλότητα αλλά και σεμνότητα ενός ιερέως που αγαπά, ευγνωμονεί και προβάλλει την ενορία του.
Στην αφήγηση πρώτα καταγράφεται η ιστορία του τόπου κι έπειτα ακολουθεί η παρουσίαση των μνημείων εμπλουτισμένη με πολλές φωτογραφίες αλλά και με φανερή την επιτυχή παρέμβαση των εργασιών αναστήλωσης όλων των εκκλησιών υπό τον π. Μιχαήλ.
Το έργο εξαιρετικά πλούσιο σε στοιχεία, πληροφορίες και γεγονότα, μας βοηθά αποτελεσματικά να εντρυφήσουμε σε αυτό και να αποτυπώσουμε στη μνήμη μας τον ευλογημένο αυτό τόπο. Αρκεί να κλείσουμε τα μάτια και να τον ονειρευτούμε παρέα με τις φωτογραφίες ως καταστάλαγμα των χρόνων που πέρασαν.
Κλείνοντας τονίζουμε ότι η παρουσία του π. Μιχαήλ Βλαβογιλάκη κοντά 30 χρόνια στις Καλύβες, με το ταλέντο ενός προικισμένου μελετητή, ταγμένου στα ωραία και τα υψηλά, με την αθόρυβη και δημιουργική του διαδρομή κοσμεί τον ιερατικό χώρο και ενδυναμώνει την πνευματική καλλιέργεια των ανθρώπων.
Τον ευχαριστούμε για την αναστήλωση μιας ζωής περασμένης αλλά και υπάρχουσας στα σημερινά κύτταρα της κοινωνίας μας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.