Μουσείο Τυπογραφείας

Καλιτσουνάκια και… καλικάντζαροι στον Ιστιοπλοϊκό

Κύριε διευθυντά,
6/1/2019 ώρα 11.30 π.μ. Τοποθεσία, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων. Γιορτινή ατμόσφαιρα, μεγάλη προσέλευση Χανιωτών στον όμιλο μετά τον εορτασμό, αγιασμό των υδάτων, για την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, με παρευρισκόμενους αξιωματούχους των τριών όπλων, θεσμικούς παράγοντες της πόλης, οικογένειες με μικρά παιδιά, ιστιοπλόοι καθώς και οι μικροί φίλοι ιστιοπλοϊκών ομάδων με τις στολές και τα πανιά τους. Χαμόγελα, ευχές, πολλή θετική ενέργεια και κέφι.
Μέσα σε μια τόσο εύθυμη ατμόσφαιρα δεν ήταν δυνατόν να λείψουν και τα κεράσματα με τα παραδοσιακά καλιτσουνακια.
Μέσα σε αυτήν την υπέροχη Χριστουγεννιάτικη εικόνα δεν θα μπορούσαν να μην κάνουν την εμφάνισή τους και τα “καλικαντζαράκια” με dressing code ΣΔΟΕ και ύφος ογδόντα καρδιναλίων, ζητώντας από τους τους υπεύθυνους της διοργάνωσης να εξαφανίσουν τα παραδοσιακά καλιτσουνακια που μοίραζαν ως φιλέματα σε μικρούς και μεγάλους με την αιτιολογία… ότι δεν έχουν κοπεί αποδείξεις.
Την ίδια “υπηρεσιακή άκαμπτη” στάση κράτησαν και για την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.
Το μόνο που μπορώ να σχολιάσω για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους της ΣΔΟΕ Χανίων είναι ότι… ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ…

Σάκης Μαρινάκης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.